Granadiersky pochod
Granadiersky pochod

Granadiersky pochod so syrom fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 15. apríla 2017

Jednoduché, chutné, rýchle a pôstne jedlo.

8-10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (fliačky)
3/4 kg
2 ks
podľa potreby
3 ČL
podľa potreby
100 g
kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrajané zemiaky si dáme variť do osolenej vody.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vodu na fliačky osolíme a pridáme trochu oleja.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým, ako sa nám voda začne variť, si nakrájame na malé kocky cibuľu.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nastrúhame tvrdý syr.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vriacej vody dáme fliačky a asi 10 min.povaríme. Občas premiešame.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené fliačky scedíme a pridáme k nim trochu oleja.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji do zlatista. Osolíme.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme uvarené a scedené zemiaky.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme červenú mletú papriku a miešame.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Chvíľu opražíme, pridáme kúsok masla.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do pekáča si dáme uvarené fliačky, trochu osolíme a pridáme zemiaky.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Poriadne zmiešame a zakryjeme, pred podávaním každú porciu posypeme strúhaným syrom.

    Granadiersky pochod so syrom (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

luwinka
Granadir,bol vzdy moje obľúbené jedlo .Ako dieťa som vzdy zjedla 2 taniere. Aj teraz ho občas robievam. A tvoj je urcite fajnovy. Ja dávam zemiaky v supke, ale kazdy ho inak má rad.
dosa
... ja tiez zemiaky v supke, samozrejme bez syra a nesmie chybat majoranka!
jack
Ja to robím tak,že cibuľku posmažím,pridám č.papriku,na kocky pokrájané zemiačky,trošku osolím,podlejem troškou vody,oni sa potom vlastne dusia vo "vlastnej šťave",sem tam pomiešam,keď treba trošku zase podlejem.Ako na paprikáš tie zemiačky urobím.No a potom zmiešam s cestovinkou a dochutím.Skús tak uvidíš aký bude rozdiel.A syr určite NEDÁVAJ.Stačí fajná kyslá uhorka a budeš mať nebíčko v papuľke.Chcem ti len trošku poradiť,veď človek sa učí celý život:-)
mitzy
Mňam! 100 ľudí 100 chutí, hladný by zjedol aj so syrom. Super foto postup! Ďakujem ti za inšpiráciu na super jedlo. @Jack radí dobre ;)
evanaaa
Granatír robím aj ja presne, ako @Jack , tak to robievala aj moja mama, zemiaky nevarím ani v šupke, ani bez, ale ich dusím, pokrájené na malinké kúsky, len s malým podlievaním vodou, aby neprihárali, hneď je iná chuť. Židne, bylinky, slanina, syr, to už by bolo niečo iné. Ale oceňujem snahu mladého chlapca, že ho baví varenie.
bubaya
Nie sýýýýr, opražená chrumkavá slaninka, a uvidíš tú baštu.
kukulienka71
od čias babky ho robíme presne ako @jack píše a vždy sa divím, ak ho niekto robí inak. Chuť zemiakov sa nevyvarí a ušetríš nielen pár nádob ale aj trochu času. Najlepší je samozrejme z domácich fliačkov a keď ostal na večeru a mama ho v tom kastróle trošku pripiekla, to bola neskutočná lahôdka! Škrabkali sme ako o dušu :-) náhodou som prišla na to, že chutí aj s horčicou;-)
oldomachac
mila, mily ,,,kukulienka71,,,, aj u nas to bola top rychovka od nepameti,,,,, a presne podla tvojho opisu, volalo sa to sice sifliky - granadir, som spoznal, ako stredoskolak na internate,