Plnené chlebové placky
Plnené chlebové placky

Chlebové placky plnené kyslou kapustou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. septembra 2019
Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho,ale je to naozaj velmi chutné.

4 ks
porcie

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 3,25 dl vlažná
2 PL
1 PL
1 KL
1 KL
Plnka:
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme kapustovú plnku. Cibuľu si pokrájame na drobno a kyslú kapustu tiež trocha pokrájame ak je príliš dlhá. V jednej panvici si na oleji osmažíme cibuľu, nech je kde-tu troška hnedkastá a až potom k nej pridáme kapustu. Trocha celé podľa chuti osolíme a zalejeme cca 1 dl vody a zakryjeme pokrievkou. Necháme zo 10 minutiek pomaly podusiť. Vlastne kapusta trošičku akoby zmäkne, vpije tú vodu a dostane vďaka osmaženej cibuli aj inú, takú výbornú chuť :-)

    Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám plnka troška vychladne, si urobíme cesto. V miske si najprv lyžicou premiešame múku, sódu bikarbónu a soľ. Potom pridáme olej, jogurt a vodu a vypracujeme polomäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky ešte krátko vymiesime do tvaru bochníka. Takto pripravené cesto necháme 10 minút postáť.

    Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto následne pokrájame na 8 rovnakých častí, ktoré len rýchlo vymiesime do tvaru bochníčka. Vyvaľkáme stále po 2 bochníčky na tenko, na veľkosť cca 20-22 cm. Na jedno cesto rozložíme rovnomerne plnku a zakryjeme ho druhým cestom, ktoré len jemne prstami popritláčame.

    Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Placky pečieme v panvici na troche oleja na strednom ohni z oboch strán pár minút. Pečú sa zakryté pokrievkou, od toho tepla sa zatiaľ pekne nadvihne aj to vrchné cesto :-) Placky netreba natrieť maslom, ale to záleží aj od vás, či chcete mať mäkké cesto, alebo radšej povrch jemne chrumkavý :-)

    Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Placky sú veľmi chutné, verím že kto má rád kyslú kapustu, ten si na nich určite pochutí :-) Množstvo plnky záleží vždy na stravníkovi. Niekto má rád placky s menej plnkou a niekto má rád v placke vela plnky. Zvyknem občas primiešať aj turecký syr,alebo len tak na kapustovú plnku do placky nastrúhať nejaký eidam, alebo iný druh syra - tá kombinácia je tiež fantastická :-) Prajem dobrú chuť.

    Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Ajta krajta, to je pěkný receptík! V jednoduchosti je krása a tady i chuť, slintám jako bernardýn. Dělala jsem něco podobného, ale tvoje placky tenší, těsto lehčí i to pečení pod pokrievkov urobí svoje. Hmm toto musím vyzkoušet. Děkuji za inspiraci!
cesminaz
Dakujem všetkým za nahliadnutie a milé komentáre :-) Budem rada ak niekedy vyskúšate. @Myska1965 super,som rada,že chutili :-) Prajem všetkým príjemný deň!
motyka
Robila som doposiaľ lokše s kyslou kapustou. Zo surovín podobných Tvojím. Ja som ale suroviny miesila do cesta. Včera som vyskúšala podľa Teba a zistila som, že Tvoje sú lepšie - viac kapustové. Vďaka za receptík aj nápad @Cesminaz.
cesminaz
@motyka (28.9.2019 12:28)

Milá @Motyka ,presne tak,medzi v miesením kapusty do cesta a medzi plnením kapustou je velký rozdiel :-) Ked plníš,vynikne zvlášt aj chut kapusty.A najlepšie je na tom to,že každý si dá tolko plnky kolko mu chutí :-) Dakujem za správu a pozdravujem.
monty469
Cesminka, len vidim uvodnu fotku a viem, kto je autorom receptu. Dalsi skvely recept do mojej zbierky. No a chudni.....:-))) , dá sa to? Pozdravujem ta a aj celu tvoju rodinku. Na Vareche patris medzi skvosty a vdaka za tvoje uzasne a zaujimave recepty
3baby
Tieto placky su uzasne! Urobila som trochu uprav a bola z toho skvela vecera. Cesto z dvojnasobnej davky. Plnka- brokolica, sunka, syr, cesnak a oregano. A kukazfej placke kopcek kyslej smotany. Bolo to moc fajn. Dakujem za inspiraciu.
cesminaz
@Monty zlatá dakujem za tvoje milé slová :-) Srdečne ta pozdravujem! @3baby :-) som rada, že chutilo. Do tohto plackového cesta sa môže dať naozaj hocijaká plnka, celkom podla chuti :-) Dakujem za odozvu.