Gnocchi so syrovým krémom a s cviklou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Do osolenej vody dáme zvlášť variť
zemiaky a cviklu. Vychladnuté ošúpané
zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame
na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko,
múku a dochutíme soľou. Cesto rozdelíme a vytvoríme šúľanec
hrubý asi 1,5 cm, ktorý nakrájame na malé
kúsky. Gnocchi varíme v slanej vode, až
kým nevyplávajú na povrch, vyberieme,
opláchneme a pokvapkáme olivovým olejom,
aby sa nezlepili.
- Omáčka: V hrnčeku zohrejeme
smotanu, pridáme nadrobno nakrájaný
syr a varíme, kým sa syr nerozpustí.
- Vychladnutú cviklu nastrúhame,
dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením, drvenou
rascou a citrónovou šťavou. Necháme odstáť. Pripravenou
omáčkou polejeme uvarené gnocchi
a posypeme marinovanou cviklou.
|