Gnocchi so syrovým krémom a s cviklou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do osolenej vody dáme zvlášť variť zemiaky a cviklu. Vychladnuté ošúpané zemiaky pretlačíme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, múku a dochutíme soľou. Cesto rozdelíme a vytvoríme šúľanec hrubý asi 1,5 cm, ktorý nakrájame na malé kúsky. Gnocchi varíme v slanej vode, až kým nevyplávajú na povrch, vyberieme, opláchneme a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nezlepili.
  2. Omáčka: V hrnčeku zohrejeme smotanu, pridáme nadrobno nakrájaný syr a varíme, kým sa syr nerozpustí.
  3. Vychladnutú cviklu nastrúhame, dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením, drvenou rascou a citrónovou šťavou. Necháme odstáť. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi a posypeme marinovanou cviklou.