Tekvicová omáčka

Gnocchi s tekvicovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Gnocchi predvaríme vo vriacej vode a prudko schladíme ľadovým kúpeľom alebo studenou vodou.
  2. Omáčka: Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na masle dozlata. Pridáme na drobné kocky nakrájanú tekvicu, opražíme a podlejeme vodou. Varíme domäkka, pridáme smotanu, necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút. V mixéri rozmixujeme dohladka, ochutíme soľou a korením.
  3. Sušené paradajky scedíme, nakrájame na pásiky. Na oleji z paradajok opečieme na panvici gnocchi. Zalejeme ich tekvicovou omáčkou, pridáme pokrájané paradajky, prehrejeme a dochutíme. Pridáme nasekanú šalviu. Podávame dozdobené pokrájanou uvarenou cviklou.