Tekvicová omáčka
Gnocchi s tekvicovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Gnocchi predvaríme vo vriacej vode a prudko
schladíme ľadovým kúpeľom alebo studenou
vodou.
- Omáčka: Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na masle
dozlata. Pridáme na drobné
kocky nakrájanú tekvicu, opražíme
a podlejeme vodou. Varíme domäkka, pridáme
smotanu, necháme zovrieť a varíme ďalších
5 minút. V mixéri rozmixujeme dohladka, ochutíme soľou a korením.
- Sušené
paradajky scedíme, nakrájame na pásiky. Na oleji z paradajok opečieme na panvici gnocchi. Zalejeme ich tekvicovou omáčkou, pridáme pokrájané paradajky, prehrejeme a dochutíme. Pridáme nasekanú šalviu. Podávame dozdobené pokrájanou uvarenou cviklou.
|