Glazovaný ružičkový kel s kávou a polentou s mascarpone fotorecept
Foto: zuzanka1367
Divočina? A čo, veď len raz žijeme, tak prečo nevyskúšať :) Nakoniec si možno pochutnáte ako ja...inšpirácia : floatingkitchen.net
porcie
príprava
na 210 °C
Suroviny
Pre glazovanú zeleninu: | |
300 g |
|
150 g |
|
1 dl uvarená |
|
1 PL tmavý |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1/2 |
|
Pre polentu: | |
3 PL |
|
1 ČL |
|
2,5 dl |
|
2,5 dl |
|
130 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme polevu s kávy, balzamica a javorového sirupu, dáme do menšej panvice a varíme asi 8 minút, pokiaľ sa nevyvarí asi na 3 lyžice hustého sirupu. Zatiaľ so očistíme ružičkový kel od obschnutých listov, šampiňóny utrieme vlhkou utierkou
-
2
Kel aj šampiňóny nakrájame na 1/4, zmiešame s olejom, soľou, korením a tymianom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov na 15 minút. Zatiaľ sa nám zredukovala poleva, opečenú zeleninu vyberieme a zalejeme zredukovanou polevou a vrátime do rúry opäť na 15 minút.
-
3
Vodu zmiešame s mliekom, osolíme a necháme zovrieť, pomaly prisypeme kukuričnú krupicu, ako keď varíme grís :) a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Môžete použiť aj instantnú polentu, a budete to mať do troch minút hotové. Do hotovej polenty vmiešajte trošku masla a ešte do horúcej mascarpone. Dobre premiešajte.
-
4
Zatiaľ sa nám upiekla zelenina a môžme obedovať. Teda mne to chutilo, iné chute a navzájom sa dobre doplnili. Ja si to viem v druhej verzii predstaviť miesto šampiňónov s pečenými gaštanmi. Tak sa ja teším na Vaše reakcie :)
@zuzanka bez polenty preziju, nikdy me nanadchla, ale kapusticky, ty ja zkusim jak pises, to se mi libi.
a polenta je s mascarpone iste chutnejsia . Perfektne prezentovany 5* recept.