Gazpacho andaluz - španielska studená zeleninová polievka

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Gazpacho andaluz - španielska studená zeleninová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

40 g
40 g
20 g
20 g
3 strúčiky
1 menšia ks
300 ml
40 g
150 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na kúsky a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Bagetu natrháme na menšie kúsky a namočíme do vínneho octu. Všetko dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Pri podávaní do polievky vložíme papriky nakrájané na malé kocky a niekoľko kvapiek oleja.

  3. 3

    Náš tip: Gazpacho môžeme podávať aj ako welcome drink pri záhradných večierkoch.

Diskusia k receptu

kris333
Ja zijem v Andaluzii uz 3 roky, ale este som nijaku pravu Andaluzanku nevidela davat chlieb do gazpacha. Ten sa dava do salmoreja, preto ma oranzovu a nie cervenu farbu ako gazpacho.
Odporucam gazpacho podavat s kockou ladu, aby bolo studene, ako ma byt :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia