Foto: olinecka
Robim ich keď chcem niečo take som ich jedla v detstve aj moje deti maju radi.
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistime nakrajame na kocky a uvarime v slanej vode.Po uvareni scedime a popučime do hladka.Zemiaky si vysypeme na dosku ,ktoru sme posypali mukou a nechame vychladnuť.
- 2
K vychladnutym zemiakom pridame štipku soli vajca a pripravenou mukou urobime cesto.Dosku pomučime a z cesta si urobime menšie šuľky,ktore nakrajame na0,5 cm.
- 3
Do vriacej vody pomaly podavame hotove šuľance nechame povariť 8-10 minut.Nakoniec uvarene scedime omastime maslom a posypeme orechami alebo makom alebo opraženou struhankou.Mňam prave som ich dokončila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale môžem vyskúšať aj na sladko.
rozdiel je len v tom-že nedávam vajce do cesta..nie je potrebné-a mäkké i na druhý deň...
tiež nešuľkám-urobím valček asi ako palec hrubý-potlačím vidličkou po dlžke vedľa seba-nakrájam-a mám vzorkové..:-)))))
linka nefunguje
Nech sa páči, tu je fungujuci link:
varecha.pravda.sk/recepty/sulance-fotorecept/48835-recept...