Gazdovské šúľance
Autor receptu: olinecka
Robim ich keď chcem niečo take som ich jedla v detstve aj moje deti maju radi.
6 porcií |
50 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistime nakrajame na kocky a uvarime v slanej vode.Po uvareni scedime a popučime do hladka.Zemiaky si vysypeme na dosku ,ktoru sme posypali mukou a nechame vychladnuť.
- K vychladnutym zemiakom pridame štipku soli vajca a pripravenou mukou urobime cesto.Dosku pomučime a z cesta si urobime menšie šuľky,ktore nakrajame na0,5 cm.
- Do vriacej vody pomaly podavame hotove šuľance nechame povariť 8-10 minut.Nakoniec uvarene scedime omastime maslom a posypeme orechami alebo makom alebo opraženou struhankou.Mňam prave som ich dokončila.