Gazdovské šúľance

Autor receptu: olinecka

Robim ich keď chcem niečo take som ich jedla v detstve aj moje deti maju radi.

6
porcií
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistime nakrajame na kocky a uvarime v slanej vode.Po uvareni scedime a popučime do hladka.Zemiaky si vysypeme na dosku ,ktoru sme posypali mukou a nechame vychladnuť.
  2. K vychladnutym zemiakom pridame štipku soli vajca a pripravenou mukou urobime cesto.Dosku pomučime a z cesta si urobime menšie šuľky,ktore nakrajame na0,5 cm.
  3. Do vriacej vody pomaly podavame hotove šuľance nechame povariť 8-10 minut.Nakoniec uvarene scedime omastime maslom a posypeme orechami alebo makom alebo opraženou struhankou.Mňam prave som ich dokončila.