Gazdovska rajčinová omáčka s knedlou

Autor receptu: anida

Som začínajúca kuchárka,dievča z mesta ktoré sa vydalo na dedinu a tak sa pomaly učím a skúšam vyvárať aby som potešila svojho mužíčka :-) lebo doteraz varil iba moj muž!!! nuž nebudem predsa horšia a tak som sa pustila do varenia, dnes som napríklad skúsila toto,recepty si vymýšľam ale rada sa inšpirujem .....

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. čo budeme potrebovať: toto všetko + kto chce čo chce navyše :-) ja som napr. dala aj dve lyžičky domácej čili omáčky lebo mame radi pikantne
  2. najprv som si nakrájala na kolieska cibuľu a mäsko na plátky, trošku naklepala, okorenila soľou, čiernym korením, vegetou, červ.paprikou, majoránkou , oreganom a dala na vymastený plech s cibuľkou, podliala vodou a dala som piecť asi hodinu :-)
  3. a ideme robiť omáčku : na oleji som si opražila cibuľku nasekané na jemno a ked už bola do zlatista, vliala som tam veľký pohár domácich zavarených rajčín....
  4. rajčinovú zmes som troška podliala vodou a nechala udusiť do mäkučká :-)
  5. ked boli paradajky uvarené, naliala som tam mlieko ale len asi za dva poháre a okorenila som koreninami podla chuti ...podobne ako pri mesku a všetko riadne rozmixovala do jemna alebo kto ako ma rad...a pridala som ešte asi 5 polievkových lyžíčc kečupu
  6. potom som do omáčky vyliala zbytok mlieka a uviedla do varu, ked zovrela omáčka pridala som šlahačku na varenie a a ešte zahustila zátrepkou z hlad. muky a mieka...nechali ešte pár minut variť a odstavime, potom už len ochutnavame a prípadne možme dochutit ešte lyžicou octu
  7. vybrali sme mesko, ktore sme počas pečenia podlievali aby bolo štavnate.....
  8. a hotovo!!!!!.... podávame s knedľou...myslím že sa mi celkom vydarilo na prvýkrát :-D