Gaštanový koláč z gaštanovej múky fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 18. júna 2016

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou.

30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
100 g
400 g
320 g
100 ml
2 ks
100 g
80 g (alebo vlašské)
40 g
1 KL
 štipka
70 g
 na namočenie hrozienok
1 ČL
100 g
 na vymastenie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme asi na pol hodiny do rumu. Gaštany uvaríme vo vode domäkka.

    Gaštanový koláč z gaštanovej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené gaštany zlejeme a popučíme kovovou metličkou.

    Gaštanový koláč z gaštanovej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pekanové orechy nasekáme.

    Gaštanový koláč z gaštanovej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske vymiešame zmäknuté maslo, pridáme cukor a vajíčka. Prisypeme gaštanovú múku, špaldovú hladkú múku, prášok do pečiva a vmiešame popučené gaštany, orechy, hrozienka, škoricu a sladké drievko.

  5. 5

    Odvážime si potrebné množstvo acidofilného mlieka, ktoré potom spolu so 100 ml vody prilejeme do cesta. Cesto má byť hustejšie ale musí sa pomaly liať.

    Gaštanový koláč z gaštanovej múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keramický pekáč alebo plech o veľkosti 35 x 28 cm vymastíme kokosovým tukom alebo ghí maslom. Cesto nanesieme do výšky maximálne 2,5 cm. Povrch posypeme píniovými orieškami a pečieme v rúre cca 40 minút pri teplote 170 °C. Či je cesto prepečené sa presvedčíme špáradlom.

    Gaštanový koláč z gaštanovej múky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bezlepková úprava: Na koláči si môžu pochutnať aj celiatici. Stačí, ak špaldovú múku nahradíme zmesou pšenovej (80 g) a mandľovej (20 g) múky.

Diskusia k receptu

danielas
Z fajnych ingrediencii tento kolacik bude urcite fajny. Paci sa mi

Zaujímavé video z archívu TV Varecha