Gambas Pil Pil videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 27. apríla 2023

Pre mňa kráľ všetkých španielskych tapas! Krevety parfumované cesnakom, s jemným bozkom čili s chrumkavým pečivkom zaženú každý emocionálny mrak :)

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g nepredvarené
4 strúčiky
1 ks
4 PL
1/2 ČL
1 hrsť (čerstvá)
 (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Krevety dôkladne vysuš pomocou kuchynskej utierky a následne ich z oboch strán osoľ a okoreň. Strúčiky cesnaku ošúp a nakrájaj na tenučké plátky, rovnako tak aj čili papričku (dopraj si, koľko len znesieš).

  2. 2

    Menšiu panvicu (tradične sa používa taká typická hlinená nádoba, ale s tým sa netráp) polož na mierny-mierne slabý oheň a vlož do nej cesnak s čili. Po chvíľke ich zalej olejom. Takto sa panvica trošku ochladí a cesnak s papričkou budú mať čas ten olej prevoňať a hlavne sa rýchlo nespália a nezhorknú.

  3. 3

    Keď sa olej dostane do teploty a veci v panvici začnú škvrčať, za stáleho miešania to všetko smaž asi 30 sekúnd. Fakt bacha na ten cesnak, nespáľ ho! Následne pridaj údenú papriku, krevety a nasekanú vňatku (trošku si z nej nechaj aj na dozdobenie). Daj tomu minútu a pol z jednej strany a potom krevety pootáčaj. Z tejto strany ich osmahni na poslednú minútu. Takto ich neprevaríš, ostanú crunchy a šťavnaté.

  4. 4

    Podávaj ihneď, dozdob ešte troškou vňatky a nezabudni na čerstvé pečivo na namáčanie do oleja.

  5. 5

    Budem rád, ak budeš sledovať môj Instagram @walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia