Galbi-jjim – hovädzie rebierka

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Postup

  1. Namočte hovädzie rebierka do studenej vody 3 – 4 hodiny pred ich prípravou. Počas tejto doby vodu 2 – 3-krát vymeňte.
  2. Do hrnca dajte variť vodu, do vriacej vody ponorte rebierka na 2 – 3 minúty.
  3. Opláchnite rebierka v studenej vode.
  4. Hruška a cibuľa sa rozmixujú v mixéri. Ostatné ingrediencie (nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor, sójová omáčka, ustricová omáčka, škrobový sirup, cukor, červené víno, čili omáčka, čierne korenie a sezamový olej) sa zmiešajú dohromady.
  5. V tejto omáčke nechajte rebierka marinovať v chladničke 1 deň.
  6. Pripravte si bielu reďkovku, gaštany, datle a nakrájanú červenú papriku.
  7. Dajte rebierka do hrnca spolu s dvoma šálkami vody, prikryte a varte pomaly.
  8. Keď sú rebierka mäkké, dajte dole pokrievku, odstráňte z povrchu hovädziu masť (penu) a pridajte do hrnca ingrediencie z bodu 6.
  9. Nakoniec pridajte cibuľku. Povarte.