Frikasé z králika s medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
5-6 porcií |
15 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Králika rozdelíme na 6 častí a opečieme na masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Opečieme a podlejeme bielym vínom a vývarom. Vložíme králika, oregano, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a varíme asi 1 až 1,5 hodiny domäkka.
- Mäkkého králika vyberieme, necháme trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kusy. Vyberieme korenie a do vývaru pridáme nakrájaný hriankový chlieb a varíme asi 5 minút. Pridáme nakrájaný stopkový zeler, zbavený vlákien, a pór, nakrájaný na kolieska. Krátko povaríme.
- Zjemníme smotanou, dochutíme soľou, korením a zamie-šame na pásiky nasekaný medvedí cesnak. Ako prílohu odporúčame bagetu alebo dusenú ryžu.
|