Frikasé z králika s medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

5-6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králika rozdelíme na 6 častí a opečieme na masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Opečieme a podlejeme bielym vínom a vývarom. Vložíme králika, oregano, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a varíme asi 1 až 1,5 hodiny domäkka.
  2. Mäkkého králika vyberieme, necháme trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kusy. Vyberieme korenie a do vývaru pridáme nakrájaný hriankový chlieb a varíme asi 5 minút. Pridáme nakrájaný stopkový zeler, zbavený vlákien, a pór, nakrájaný na kolieska. Krátko povaríme.
  3. Zjemníme smotanou, dochutíme soľou, korením a zamie-šame na pásiky nasekaný medvedí cesnak. Ako prílohu odporúčame bagetu alebo dusenú ryžu.