Orechový zákusok
Orechový zákusok

Francúzske orechové rezy trošku inak fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. mája 2018

Od pravých francúzskych rezov sa líši tým, že tieto som robila z piškótového cesta a francúzske sú z medového.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto piškótové 2x:
3 ks
3 PL
3 PL
1 KL
na špic noža
Cesto orechové:
6 ks
180 g
3 PL horúca
0,5 dl
120 g
1 KL
na špic noža
150 g
Krém:
750 ml
2,5 bal.
1 bal.
150 g
250 g
1 KL
Navrch:
 drvené
6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V príprave cesta som fotopostup pridala len na orechové cesto. Cukor a vajcia celé som vyšľahala do peny.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta. Opatrne som vmiešala.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Napokon som na tri krát pridala aj mleté orechy. Aby bola cesto krásne vzdušné, treba opatrne zapracovať do cesta sypké ingrediencie.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila, aby bolo pekne rovné. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalšie dva piškótové korpusy.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený korpus som chladila na mriežke. Ešte za horúca som stiahla kožu.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený aj piškótový a koža odstránená z neho za horúca. Tretí sa ešte pečie.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa korpusy chladili pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do krému som po lyžici pridávala vychladnutý puding a vyšľahala do peny. Napokon som pridala rumovú príchuť.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Krém som rozdelila na 3 časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na spodok som uložila piškótový korpus a natrela som ho horúcim broskyňovým džemom.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na džem som natrela krém. Položila som na krém orechový korpus.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Orechový korpus som natrela horúcim džemom.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na džem som natrela krém.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na krém som položila druhý piškótový korpus. Na noc uložila do chladničky a zaťažila 4 kg múky. Do chladničky som uložila aj tretí pohár s krémom.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Druhý deň som natrela vrchný korpus horúcim džemom a na to som natrela krém. Hrebeňovou stierkou som urobila vlny.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Koláč som krájala horúcim nožom. Posypala drvenými orechmi. Pokvapkala čokoládou. Nemusí byť. Prajem vám dobrú chuť.

    Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Bezva recept, dokonce i pro mě proveditelný, takový zákusok je ideální všemi směry. Hned bych testovala ke kafíčku pár kousků, jeden by mi nestačil.

Pridaj komentár k receptu: