Francúzske orechové rezy trošku inak fotorecept
Foto: izabella929
Od pravých francúzskych rezov sa líši tým, že tieto som robila z piškótového cesta a francúzske sú z medového.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto piškótové 2x: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto orechové: | |
6 ks |
|
180 g |
|
3 PL horúca |
|
0,5 dl |
|
120 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
150 g |
|
Krém: | |
750 ml |
|
2,5 bal. |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
Navrch: | |
drvené |
|
6 PL |
|
Postup
-
1
V príprave cesta som fotopostup pridala len na orechové cesto. Cukor a vajcia celé som vyšľahala do peny.
-
2
Múku prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta. Opatrne som vmiešala.
-
3
Napokon som na tri krát pridala aj mleté orechy. Aby bola cesto krásne vzdušné, treba opatrne zapracovať do cesta sypké ingrediencie.
-
4
Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila, aby bolo pekne rovné. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalšie dva piškótové korpusy.
-
5
Upečený korpus som chladila na mriežke. Ešte za horúca som stiahla kožu.
-
6
Upečený aj piškótový a koža odstránená z neho za horúca. Tretí sa ešte pečie.
-
7
Kým sa korpusy chladili pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny.
-
8
Do krému som po lyžici pridávala vychladnutý puding a vyšľahala do peny. Napokon som pridala rumovú príchuť.
-
9
Krém som rozdelila na 3 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
10
Na spodok som uložila piškótový korpus a natrela som ho horúcim broskyňovým džemom.
-
11
Na džem som natrela krém. Položila som na krém orechový korpus.
-
12
Orechový korpus som natrela horúcim džemom.
-
13
Na džem som natrela krém.
-
14
Na krém som položila druhý piškótový korpus. Na noc uložila do chladničky a zaťažila 4 kg múky. Do chladničky som uložila aj tretí pohár s krémom.
-
15
Druhý deň som natrela vrchný korpus horúcim džemom a na to som natrela krém. Hrebeňovou stierkou som urobila vlny.
-
16
Koláč som krájala horúcim nožom. Posypala drvenými orechmi. Pokvapkala čokoládou. Nemusí byť. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu