Filety z tresky s fazuľovou salsou
Autor receptu: marosinho
Tento recept som si vymyslel sám, keď som chcel spraviť niečo zaujímavé s použitím ryby.
Výsledok mi naozaj veľmi chutil.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na recept použijeme kvalitné filety z tresky, nie lacné filé, pretože by nám z toho nevzniklo nič chutné. Filety umyjeme, nasolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Na panvici si zohrejeme olivový olej, na ktorom rybu opražíme z oboch strán. Ku koncu tepelnej úpravy rybu posypeme cesnakom nasekaným na drobné kúsky, petržlenovou vňaťou a chilli papričkami, z ktorých vyberieme jadierka.
- Fazuľu zmiešame s kukuricou a cibuľou nasekanou na malé kúsky. Do salsy pridáme limetkovú šťavu a olivový olej.
- Ak máte hotovú rybu aj fazuľovú salsu, môžte podávať. Ak by vám nestačila ako príloha fazuľa, kľudne môžte rybu jesť aj so zemiakmi.
Prajem dobrú chuť :)