Filé zo zubáča na maďarský spôsob

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
  2. Jednotlivé kusy mierne osolíme a opečieme z obidvoch strán. Opečené kusy vyberieme a uchováme v teple. V oleji po opekaní ryby podusíme na plátky nakrájané šampiňóny s rascou, pridáme na rezance nakrájanú, očistenú papriku a krátko podusíme.
  3. Nakoniec pridáme na kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky. Do tohto základu vložíme opečené kusy zubáča, nasekanú petržlenovú vňať, so soľou rozotrený cesnak a krátko všetko podusíme.
  4. Pri podávaní porcie zubáča polejeme zeleninovou zmesou. Vhodné prílohy sú varené zemiaky alebo dusená ryža.