Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Autor receptu: redakcia
Postup- Z očisteného, vypitvaného,
vykosteného a umytého
zubáča nakrájame fi lé, 180
g na porciu.
- Jednotlivé kusy
mierne osolíme a opečieme
z obidvoch strán. Opečené
kusy vyberieme a uchováme
v teple. V oleji po opekaní
ryby podusíme na plátky
nakrájané šampiňóny s rascou,
pridáme na rezance
nakrájanú, očistenú papriku
a krátko podusíme.
- Nakoniec
pridáme na kúsky nakrájané,
olúpané rajčiaky. Do tohto
základu vložíme opečené
kusy zubáča, nasekanú petržlenovú
vňať, so soľou rozotrený
cesnak a krátko všetko
podusíme.
- Pri podávaní porcie
zubáča polejeme zeleninovou
zmesou. Vhodné prílohy
sú varené zemiaky alebo
dusená ryža.
|