Feniklový šalát
Feniklový šalát

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou fotorecept

miskamm - fotkamiskamm, 26. mája 2017
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)
Foto: miskamm

Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc.. ale bola to taká fajnovka, že si to teraz pravidelne doma sama pripravujem. Lahôdka.

3-4
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

2 hľuzy
 (alebo parmezán)
2 - 3 plátky (Parmská šunka)
2 - 3 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fenikel umyjeme, očistíme, zelené stonky odstránime, zelenú vňať nasekáme nadrobno a odložíme bokom. Fenikel prekrojíme, ostránime stonku a nakrájame na tenké plátky.

    Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Citrón odšťavíme a šťavu premiešame s olivovím olejom, soľou a korením. Touto zmesou zalejeme fenikel a necháme 10 - 15 minút odstáť. (Ak máte čas aj 20 minút to môže postáť, chutí to potom lepšie).

    Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Olivy ak sú v celku nakrájame na plátky. Kapary a olivy pridáme k feniklu, dochutíme, pridáme nasekanú vňať a môžeme podávať.

    Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s malými kúskami pecorina a šunkovími ružami/ plátkami. Podávame s bielym chlebíkom.

    Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Jednoduchý a zajímavý receptík, zvlášť se mi líbí to postatie fenyklu so zálivkou. Jsi šikulka, díky za receptík!
Sem se hodi pridat i platky pomerance a kdo ma rad, tence nakrajena cervena cibule, kterou nechate trosku vylouhovat v ledove vode, osusite a pridate do salatu.
Prekny recept, vyborny i s krevetami.

Pridaj komentár k receptu: