Fazuľový šalát

Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

Autor receptu: mirkajan

Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka varené na tvrdo. Aj s nimi je dobrý, ale keď sa mi nechce variť vajíčka (ich uvarenie trvá dlhšie, než príprava a zjedenie šalátu dokopy), robím ho bez nich .

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame biele fazule (robila som ho už aj s farebnou fazuľou, tiež bol dobrý), kukuricu, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, na kolieska nakrájané olivy, petržlenovú vňať a scedeného tuniaka z konzervy.
  2. Do menšieho pohára s viečkom dáme všetky suroviny na zálievku a po uzavretí chvíľu pretrepeme, kým sa cukor nerozpustí. Zálievku pridáme k surovinám v miske a premiešame. Kto chce, môže na vrch pridať aj na štvrtiny pokrájané na tvrdo uvarené vajíčko. Šalát je dobrý aj vtedy, keď sa doňho primieša nejaký zelený šalát, napríklad polníček alebo rukola, chuti sa medze nekladú.