Fazuľovica

Autor receptu: peterbn

120 minút
príprava

Postup

  1. Fazuľu preberieme a namočíme na noc do studenej vody.
  2. Na druhý deň fazuľu scedíme a dáme variť do väčšieho hrnca spolu s udeným rebrom, bobkovým listom, rascou a saturejkou.
  3. Keď je fazuľa polomäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a neskôr klobásu pokrájanú na kolieska.
  4. Na oleji alebo masti popražíme najemno posekanú cibuľu, pridáme múku, trochu za stáleho miešania popražíme, prisypeme papriku, hneď odtiahneme, zalejeme studenou vodou, dobre vymiešame a vlejeme do fazule.
  5. Pridáme pretlačený cesnak a kečup,posolíme, okoreníme a keď je už fazuľovica uvarená, dochutíme ju ešte horčicou.