Fazuľkový šalát
Fazuľkový šalát (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti.* S plátkom chleba alebo hriankou je tento šalát ľahkou večerou v horúcich letných dňoch.
2-3 porcie |
30 (+ chladenie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľky nakrájame na kúsky a v osolenej vode povaríme 10 minút. Vody nedávame zbytočne veľa, len aby sa mala fazuľka v čom variť. Scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať a vychladnúť.
- Vysypeme ju do misy a pridáme na tenké mesiačiky narezanú cibuľu a nakrájané paradajky.
- Olej, citrónovú šťavu a soľ premiešame a pridáme k zelenine. Premiešame.
- Nakoniec vmiešame nasekané natvrdo uvarené vajce.
- Šalát dáme na cca 30 minút do chladničky odpočívať a potom môžeme podávať.