Fazuľkový šalát

Fazuľkový šalát (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti.* S plátkom chleba alebo hriankou je tento šalát ľahkou večerou v horúcich letných dňoch.

2-3
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľky nakrájame na kúsky a v osolenej vode povaríme 10 minút. Vody nedávame zbytočne veľa, len aby sa mala fazuľka v čom variť. Scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať a vychladnúť.
  2. Vysypeme ju do misy a pridáme na tenké mesiačiky narezanú cibuľu a nakrájané paradajky.
  3. Olej, citrónovú šťavu a soľ premiešame a pridáme k zelenine. Premiešame.
  4. Nakoniec vmiešame nasekané natvrdo uvarené vajce.
  5. Šalát dáme na cca 30 minút do chladničky odpočívať a potom môžeme podávať.