Tekvicové fašírky

Fašírky z oranžovej tekvice (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?* Vyskúšajte uvidíte, že si na novom jedle pochutnáte.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame a na oleji orestujeme. Pridáme vločky a za stáleho miešania ich krátko opražíme. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného premiešania 5 minút povaríme. Necháme vychladnúť.
  2. Tekvicu nastrúhame najemno.
  3. K vychladnutým vločkám pridáme tekvicu, vajcia, nasekanú vňať, korenie a soľ a dobre premiešame.
  4. Zahustíme krupicou a necháme 10 minút postáť.
  5. Potom zo zmesi formujeme fašírky, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Zmes nie je taká hustá ako pri mäsových fašírkach, ale dobre sa pri vyprážaní otáča.
  6. Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslými uhorkami alebo tatárskou omáčkou.