Fašírky z kvasenej kapusty

Autor receptu: kukulienka71

Inšpirácia z dávnejšieho vydania Nového času pre ženy, možno poznáte.

9
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, nastrúhame na jemno. Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme do sklovita na masti. Kapustu scedíme, ak treba trochu opláchneme, poprekrajujeme na menšie kúsky. Pridáme ju k cibuli a dusíme za občasného premiešania pod pokrievkou asi 10 minút.
  2. Po vychladnutí ju primiešame k zemiakom, podľa chuti osolíme, rukou zhutníme, formujeme loptičky, sploštíme a obaľujeme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
  3. Smotanu zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a necháme do podávania v chlade. Umytú panvicu rozpálime, nalejeme do nej dostatočné množstvo oleja k vyprážaniu a keď je teplota vhodná, vkladáme do nej fašírky. Ja som ich z bokov sploštila, aby sa pomestili všetky naraz. Vyprážame krátko na vyššej teplote z oboch strán do červena, ukladáme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
  4. Namiesto cesnakového dipu si môžete dať ako prílohu kus mäsa, alebo priamo do fašírok zakomponovať varené údené. V recepte bola uvedená aj múka, nejako som ju prehliadla, ale pravdupovediac, nechýbala mi tu.