Zemiaky tri v jednom s fašírkou

frezia68 - fotkafrezia68, 22. februára 2015
Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Foto: frezia68

Nepredpokladala som,že to pridám na Varechu a preto nemám fotky.Ale tie zemiaky boli také chutné,že som rýchlo zapla foťák.

3
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
300 g
podľa potreby
Na fašírky:
300 g
100 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
Príloha:




Postup

  1. 1

    Množstvá sú orientačné a samozrejme,že každý si odhadne podľa počtu stravníkov.Zemiaky som dala variť spolu s mrkvou,pridala som trochu rasce a soľ.

  2. 2

    Na trocha masti som opražila cibuľu a pridala podusiť kyslú kapustu.Mne stačilo asi 10 min.,lebo mám rada chrumkavú.Keď boli zemiaky mäkké,vodu som scedila do misky,z toho bude zeleninová polievka a k zemiakom som pridala kapustu,trocha poštuchala tak,aby nebola z toho úplne kaša. A príloha k fašírke je hotová.A aká dobrá.Už keď som ochutnala,tak sa mi ani fašírky nežiadalo :-)

  3. 3

    Fašírku som robila odľahčenú,trocha mäsa,mrkvu,zemiak,cesnak,soľ,MČK,čubricu,vajíčko a trocha štipľavé Červené zlato.Piekla som v rúre.

  4. 4

    No a hlávkový šalát so zálievkou z citróna,trocha trstinového cukru a olivového oleja doplnil tento jednoduchý obed.A pridávam ho sem len kvôli zemiakom,lebo v tejto kombinácii chutili skvelo.Kto má odvahu a chuť,nech vyskúša a prajem DOBRÚ CHUŤ !

    Zemiaky tri v jednom s fašírkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Teplú kyslú kapustu nemám veľmi rada, ale ak by som si dala tú zemiakovú zmes vychladiť, verím, že by mi toto jedlo chutilo celé ako je. No a ten prekrásny tanier by som si po sebe pekne umyla a zobrala domov :-)
frezia68
@katka78 :ochutnala som teraz zimné,ale mne nechutí,lebo je tam cibuľka na masti a žiada sa zohriať.Ale radšej vyskúšaj kapustu,ako prílohu.Bežne robievam tak,že nastrúham jablko a zmiešam so surovou kyslou kapustou =výborná príloha.A kvasená kapusta sa tak skoro míňa,že už pomaly vidím dno súdka :-) Ďakujem za komentár.
frezia68
@denyany : ďakujem a @kukulienka : vidíš,aj som Ti ten recept pochválila a potom zabudla :-( . Mňa inšpiroval nejaký recept v televízii,kde pridali do zemiakov surovú kyslú kapustu a špenát,tak som si podobne urobila s mrkvou podľa mojej chuti.Ďakujem aj za pripomenutie Tvojho receptu :-),čaká na vyskúšanie :-)
katka78
To je pravda, ja som si neuvedomila, že je to zemiaková kaša, nie ako zemiakový šalát, ten je studený fajn, ale kaša veľmi nie. Inak surovú kyslú kapustu mám veľmi rada, pokojne aj s jabĺčkom :-)
motyka
dala by som si. Výborná príloha a nápad aj vtedy, keď sa varia zemiaky a zaklope neohlásená návšteva. Tak to dorobím s kapustou a mám dosť. A ešte aj netradičné. Super.
jamarlen
páči sa mi tvoj "odľahčený" obed, kopa zeleniny , ktorá v bruchu ani príliš "nevŕzga":)
len neviem, vo fašírke si použila uvarený, či surový zemiak a mrkvu?
my do pečenej fašírky radi pridávame drobnokrájaný kel, či čínsku kapustu…...
frezia68
@jamarlen :do fašírky som pomlela surový zemiak a surovú mrkvu,ale fašírky sa piekli v rúre,teda boli mäkké a nie chrumkavé. Ja bežne takto nadľahčujem fašírky,niekedy pridám kaleráb s mrkvou aj v pomere 1:1. Fašírku potriem pierkom prepusteným maslom a sú chutné.Ďakujem za komentár :-)
tinca
@frezia68 k fašírkam ako stvorené, robievam na obmenu pyré s mrkvou, špenátom, hráškom a tak podobne, ale kapusta je výborný nápad:)
frezia68
Ďakujem za pristavenie a so zemiakmi sa dá rôzne pohrať a vždy chutia :-)
havino
bez tej mrkvy, takto ja varím ,,úhrabky" , kto neskúsil, chuť nevysvetlím, cibula, kyslá kapusta, popučene zemiaky, zmiešať, dá sa samé, ako píšeš, k jaterniciam ich skoro vždy robím, alebo aj k Tvojej fašírke, výborná chuť , dala by som si Tvoj obed
frezia68
@dellawar :ďakujem a @havinko : a taký dobrý recept tajíš pred tou komunitou? Tie úhrabky už tu mali byť a narobila si mi chuť na jaternicu a takú domácu,júúúj,dala by som si :-)))
frezia68
@izka :vyskúšaj.....také obyčajné ,skromné jedlo a také chutné :-) ďakujem.
kecemis
Pekny obed. Veru by som neodmietol. Tie zemiaky s kapustou robievam aj ja bez mrkvy. Je to veru dobrota.
katka78
Kto povedal, že nemám rada teplú kyslú kapustu? Ja??? Tak už mám! ;-) Dnes som si tieto zemiaky 3v1 urobila a sú VYNIKAJÚCE! Keby ste vy žienky - dobré duše varechové vedeli akých pochváľ sa mi vďaka vašim receptom doma dostáva! @frezia68 veľmi pekne ďakujem aj za tento, som rada, že som vyskúšala a rozhodne odporúčam!


havino
že @katarinka , dobrééééé??? ja viem, ja len ešte musím skúsiť tod podla našej kvetinky @frezie s tou mrkvou, ale verím, že nyšt, nezmení chuť, mám v pláne, len my to jeme, no my, ja aj samé, ale u nás zaužívané s jelitkom a dobré jelitko kúpiť, je ako hladať ihlu v kope sena, ale mám už čosik rozbehnuté, reku kým je kapusta v súdku a čas na to
frezia68
@havino :my máme taký malý stánok a tam núkajú dobroty:nepasterizovanú bryndzu,domácu masť voňavú,ovčí syr,prepustenú masť(ghí ),občas dobrú domácu tlačenku a hurky a práve o tie som mala dnes záujem,ale vypredané...dobré sa samo predáva.Máš pravdu,dobrá jaternička by bodla k tomu :-)
katka78
@frezia , to my sme sa potešili :-) Karfilol som robila podľa Enerrgizer akurát som ho nedelila na ružičky, ale odrezala "steak". On chutí tak sladko-pikantne a tieto zemiaky sa k nemu výborne hodili práve vďaka tej kyselkavej chuti kapusty v nich. Úplne mimo bolo hráškové pyré, ktoré bolo sladšie a preto sa mi ku karfiolu nakoniec nehodilo (trochu som to nedomyslela, príliš som sa zamerala na farbu miesto chuti), ale keď polovička povie, že to je super, lebo tam je cesnak, tak čo sa budem hádať? :-)
@havino ;-) nie len dobré, priam dobručkavé (ako hovorí moja malá neterka) a veru si aj to jelítko viem k tomu predstaviť! Hotová almázia (to zas hovorí ocino). :-)
frezia68
Dobre že si pridala aj link na karfiol,možná niekto odkuká :-) ,tak pekný deň!
janger
@frezijka , tak mne (nam) by toto zarucene chutilo :-). Neviem sice, co je "cervene zlato", ale asi to bude nejaka stiplavinka ;-)?
frezia68
@janger :máš pravdu,štipľavý maďarský výrobok v tube,ale už nekupujem,radšej čilli papričky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia