Fašírky s dubákmi a so syrom Ementál (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Huby, mäso a syr sú vynikajúca kombinácia. Zvolila som teraz dubáky, mleté mäso a
ementál, spolu s koreninami a petržlenovou vňaťou, som dosiahla zmes, z ktorej som
spravila krásne voňavé fašírky úžasnej chuti. Podávala som so zemiakovou kašou, je to
rýchla,
vďačná a skvelá jesenná večera či obed.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 90-100 °C |
Postup
- Mleté mäso som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, ...
- ...osolila,...
- ...pridala som prelisovaný cesnak,...
- ...majorán a pravdaže, mletú rascu, ktorá k dubákom výborne ide.
- Mala som sušené dubáky, tak som ich namočila na 30 minút do teplej vody, potom som ich scedila, vodu z nich som odložila na podlievanie.
- Scedené dubáky som pokrájala na menšie kúsky.
- Pokrájanú cibuľu som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita - asi 5 minút, pridala som dubáky a restovala som ich za podlievania vodou z ich namočenia, kým neboli mäkké - asi 10 minút, potom som ich nechala úplne vychladnúť.
- Vychladnuté dubáky aj s cibuľou som pridala k mäsovej zmesi.
- Pridala som aj pokrájanú petržlenovú vňať, ...
- ...vajce,...
- ...nastrúhaný Ementál a ...
- ...všetko som poriadne premiešala.
- Strúhankou som zmes zahustila na dobre tvarovateľnú masu, z ktorej som...
- ...vlhkými rukami vyformovala gule veľkosti dlane,...
- ...ktoré som dlaňami sploštila na fašírky a obalila som ich v strúhanke.
- Pripravené fašírky som v horúcom oleji vypražila z oboch strán do červena - asi po 4 - 5 minút.
- Podávala som so zemiakovou kašou horúce, sú však vynikajúce i za studena s krajcom čerstvo upečeného chleba, doplnené čerstvou zeleninou.
Tieto voňavé fašírky úžasnej chuti sú výborné i na piknik, na cesty, do práce aj pre deti do školy.
Odporúčam vrelo toto skvelé jesenné jedlo vyskúšať, najmä milovníkom hubových jedál - Dobrú chuť!