Fašírky s dubákmi a so syrom Ementál (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Huby, mäso a syr sú vynikajúca kombinácia. Zvolila som teraz dubáky, mleté mäso a ementál, spolu s koreninami a petržlenovou vňaťou, som dosiahla zmes, z ktorej som spravila krásne voňavé fašírky úžasnej chuti. Podávala som so zemiakovou kašou, je to rýchla, vďačná a skvelá jesenná večera či obed.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 90-100 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso som okorenila čerstvo mletým čiernym korením, ...
  2. ...osolila,...
  3. ...pridala som prelisovaný cesnak,...
  4. ...majorán a pravdaže, mletú rascu, ktorá k dubákom výborne ide.
  5. Mala som sušené dubáky, tak som ich namočila na 30 minút do teplej vody, potom som ich scedila, vodu z nich som odložila na podlievanie.
  6. Scedené dubáky som pokrájala na menšie kúsky.
  7. Pokrájanú cibuľu som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita - asi 5 minút, pridala som dubáky a restovala som ich za podlievania vodou z ich namočenia, kým neboli mäkké - asi 10 minút, potom som ich nechala úplne vychladnúť.
  8. Vychladnuté dubáky aj s cibuľou som pridala k mäsovej zmesi.
  9. Pridala som aj pokrájanú petržlenovú vňať, ...
  10. ...vajce,...
  11. ...nastrúhaný Ementál a ...
  12. ...všetko som poriadne premiešala.
  13. Strúhankou som zmes zahustila na dobre tvarovateľnú masu, z ktorej som...
  14. ...vlhkými rukami vyformovala gule veľkosti dlane,...
  15. ...ktoré som dlaňami sploštila na fašírky a obalila som ich v strúhanke.
  16. Pripravené fašírky som v horúcom oleji vypražila z oboch strán do červena - asi po 4 - 5 minút.
  17. Podávala som so zemiakovou kašou horúce, sú však vynikajúce i za studena s krajcom čerstvo upečeného chleba, doplnené čerstvou zeleninou. Tieto voňavé fašírky úžasnej chuti sú výborné i na piknik, na cesty, do práce aj pre deti do školy. Odporúčam vrelo toto skvelé jesenné jedlo vyskúšať, najmä milovníkom hubových jedál - Dobrú chuť!