Bravčové fašírky

Fašírky à la Lindström

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso zomelieme najemno a zmiešame ho s rozmixovanou uvarenou cviklou, so žĺtkami, s nadrobno nakrájanou cibuľou, korením a so soľou. Potom pridáme nahrubo nasekané kapary a nasekanú pažítku.
  2. Z mäsovej zmesi vyrobíme asi 6–7 cm gule, ktoré sploštíme a vyprážame na masle, do ktorého sme pridali masť. Opekáme pomaly z oboch strán, opakovane, aspoň 15 minút.
  3. Omáčku vyrobíme rozmiešaním rozmixovanej cvikly, lekváru a brusníc. TIP: Servírujeme s volským okom, opekanými zemiakmi, mrazeným hráškom uvareným na pare a karotkou skaramelizovanou na masle. Vo Švédsku sa podáva s pivom.