Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 4. augusta 2016
Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept)
Foto: lenka1503

Fašírku môžete robiť aj klasicky na panvici ale nam takto viacej chuti. A do stredu sa môžu pridať varené vajíčka. Kto ako má rád...

60 minút
na 200 °C

Suroviny

Fašírka:
700 g mleté
1 ks
1 ks
4 PL
100 ml horúca
Príloha:
500 g
Omáčka:
1 veľká lahôdková
2 PL
1 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv zalejeme ovsené vločky horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať.

  2. 2

    Do veľkej misy dáme mleté mäso, nadrobno pokrájanú cibuľu a vajíčko.

    Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme korenie na mleté mäso, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Nakoniec pridáme napučané ovsené vločky.

    Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formu srnčí chrbát vymažeme maslom, vyspypeme strúhankou a navrstvíme do nej celú faširku. Kto to tak má rád tak polovicu masa dá do formy, na to dá uvarené vajíčka alebo kyslé uhorky a prikryje druhou polovicou mäsa.

    Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri 200 °C podľa potreby. Ja som to piekla asi hodinu.

    Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha:
    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich zlejeme a ešte horúce pomačkáme so smotanou na varenie podľa potreby. Cibuľu očistíme pokrájame na veľlmi drobno a na olivovom oleji ju opečieme dohneda. Podávame ju naservírovanú na pyré alebo ju môžeme zamiešať do pyré.

  7. 7

    Omáčka:
    Veľkú lahôdkovú cibulku pokrájame nadrobno a opečieme ju na olivovom oleji do polomäkka.

    Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom pridáme horčicu, smotanu na varenie, maslo a soľ s mletým čiernym korením podľa chuti. Zamiešame a povaríme kým nezačne bublať. Ak chcete redšiu omáčku, pridajte trošku vody.

    Fašírka v srnčom chrbáte s horčicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Včera som recept vytlačila a hneď večer uvarila. Neľutujem a určite uvarím aj nabudúce ;-)
Omáčku musím ešte vyladiť, lebo vyzerá trochu inak ako vaša ... , ale nevadí - chutí.
Ďakujem za recept.

Pridaj komentár k receptu: