Fašírka
Fašírka v anglickej slanine
Autor receptu: redakcia
Postup- Mleté bravčove mäso vložíme do misy, pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, 3 vajcia, soľ a korenie podľa chuti. Zamiešanú zmes necháme 15 minút
odstáť v chladničke.
- Uvaríme mrkvu a 3 vajcia na tvrdo (asi 9 minút). Po uvarení vajcia schladíme, ošúpeme. Uvarené vajcia, mrkvu a eidam nakrájame na malé kocky a pridáme do vychladenej mäsovej zmesi a premiešame. Na záver pridáme tuhú bravčovú masť a zľahka premiešame,
podľa potreby môžeme pridať trochu strúhanky.
- Nádobu na srnčí
chrbát vyložíme plátkami anglickej slaniny – spodok aj boky tak,
aby slanina prečnievala cez okraje. Do takto pripravenej formy
dáme mäsovú zmes a prekryjeme ju prečnievajúcou slaninou. Ak nám slanina ostala, zakryjeme ňou prípadné voľné miesta,
môžeme dozdobiť mandľami.
- Pripravíme väčší pekáč, naplníme ho vodou a vložíme doň naplnenú formu zakrytú alobalom.
Dáme do rúry a pečieme pri 170 °C zhruba 1,5 až
2 hodiny.
|