Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Rýchle,ľahké,a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:)
Farfalle-mušličky,motyliky:)
Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s hustými syrovými ale aj mäsovými omáčkami.Možme aj zapekať:)
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- zo všetkých prísad vypracujeme hladké pevné cesto.Necháme odležať 10-15 možme aj 20 minút.Vyvaľkáme cesto najlepšie strojčekom ale kľudne aj valčekom ale je to ťahšie veľmi dlho trvá kým vyvaľkáte tenučke cesto ake potrebujeme:)
- Cesto pomučime . Pláty narežeme na asi 4x3cm kúsky.Vytvoríme pekne obdlžníky:) a vytváame farfale:)) Ukazovákom podržíme stred, palcom a prostredníkom stlačíme kraje cesta k stredu . jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.
- Na panvicu nalejeme olej pridáme pretlak a na drobno nakrájane paradajky posolíme,Sparíme.
- Uvarené cestoviny precedíme a pridáme do omáčky.
- Potom to premiestnime do misky kde spolu zmiešame všetke ostatne ingrediencie:)....prajem vam dobrú chuť:-*