Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Rýchle,ľahké,a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky,motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s hustými syrovými ale aj mäsovými omáčkami.Možme aj zapekať:)

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. zo všetkých prísad vypracujeme hladké pevné cesto.Necháme odležať 10-15 možme aj 20 minút.Vyvaľkáme cesto najlepšie strojčekom ale kľudne aj valčekom ale je to ťahšie veľmi dlho trvá kým vyvaľkáte tenučke cesto ake potrebujeme:)
  2. Cesto pomučime . Pláty narežeme na asi 4x3cm kúsky.Vytvoríme pekne obdlžníky:) a vytváame farfale:)) Ukazovákom podržíme stred, palcom a prostredníkom stlačíme kraje cesta k stredu . jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.
  3. Na panvicu nalejeme olej pridáme pretlak a na drobno nakrájane paradajky posolíme,Sparíme.
  4. Uvarené cestoviny precedíme a pridáme do omáčky.
  5. Potom to premiestnime do misky kde spolu zmiešame všetke ostatne ingrediencie:)....prajem vam dobrú chuť:-*