Farfalle s kuracími prsami a so smotanou fotorecept

sracz - fotkasracz, 17. júla 2022
Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept)
Foto: sracz

Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“. Mäso s pôžitkom „vyčarám“ za bársaké cestoviny a z polievok mám najsamradšej tú najjednoduchšiu fazuľovú s „ľečkami“. Dnes som urobil kompromisnú kombináciu talianskych farfalle alias motýlikov s rozpätím krídiel 5 cm nadstavených kuracími prsiami a hustou kyslou smotanou. Inak by som pri svojej „mäsožravej tigrici“ ťááážko vydržal. Čerstvá zelená cibuľka, maslo a parmezán boli dôstojným „garde” výslednej fantázie roduverného gurmána.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2-3 PL (rastlinný)
4-5 PL
7-8 ks
5-6 PL (zelenobiela časť)
240-250 ml (petržlenová a zelerová)
300-350 g (z grilovaného kurčaťa bez kostí a kože)
454 g (cestoviny)
3-5 PL hustá
Príloha:
250-300 g
120-150 g mladá
1-2 ks
120-150 g menšia
75-80 g (grécky syr)
4-5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyl, osušil a pokrájal som všetko čo budem potrebovať, tak s chuťou do roboty! Na slnečnicovom oleji som orestoval zväzok mladej cibuľky, asi 15 cm kúsok póru, „C-éčka” stonkového zeleru a vetvičky petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po premiešaní som vložil na drobné kocky pokrájané prsia z grilovaného kuraťa, premiešal a po pár minútach zladil na požadovanú teplotu.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzičas som využil na pokrájanie lístkov vňate kučeravého petržlenu.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Časť z neho, spolu s 3 PL masla som vložil do základu a po rozpustení masla aj

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uvarené cestoviny farfalle.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridal som hustú kyslú smotanu a zvyšok pokrájanej petržlenovej vňate a už len zľahka premiešal.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Horúce servíroval posypané čerstvo strúhaným parmezánom, s grilovaným kuracím stehnom.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podával som s rukolovým šalátom kombinovaným s červenou cibuľou, cuketkou, stonkovým zelerom a zálievkou so syrom s kultúrnou plesňou. Tip: ak náhodou zabudnem kúpiť hotovú zálievku s nivou (Chunky Blue Cheese yogurt dressing), narýchlo si pripravím domácu: do zmiešovacej misky vložím 3-4 filetky ančovičiek (čílske Anchovies) a vidličkou ich rozmliaždim (rozdžabem, čo roztentočkujem), posypem KL čerstvo mletého čierneho (či bieleho) korenia, pretlačím 2-3 strúčiky cesnaku, zalejem 2-3 PL dobrého olivového oleja a šťavou z ½ citróna a postupným pridávaním a premiešavaním kuchynskou metličkou (alebo v „robote” pri pomalých otáčkach) 120 ml gréckaho jogurtu „Fage”, 120 ml kyslého mlieka, 150 g, na malých slzičkách postrúhaného syra Niva, 120 g hustej kyslej smotany, 2 PL hrubozrnnej horčice a na záver, podľa hustoty, sladké studené mlieko; dobre nahladko vymiešanú zálievku prelejem do uzatváracej 700 ml fľaše a uložím do chladničky.

    Farfalle s kuracími prsami a so smotanou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

terinka55
Výmyselník si poriadny. Ale, kto dumá, vydumá a aj poriadne navarí. Rúči chlop 👍
1x sracz

Zaujímavé video z archívu TV Varecha