Farebný šalát

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a spolu so šupou ich uvaríme v osolenej vode. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a necháme 5 minút povariť vo vývare. Do vývaru vlejeme olivový olej, pridáme soľ, korenie a ocot.
  2. Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a zalejeme horúcim vývarom. Necháme ich odstáť približne 20 – 30 min. Paradajky pokrájame na polovice, očistený fenikel nakrájame na pásiky, bazalku umyjeme a otrháme lístky.
  3. Zeleninu primiešame k zemiakom. Prosciutto zrolujeme a poukladámena vrch šalátu.
  4. NÁŠ TIP: Šunku prosciutto môžeme nahradiť aj inou sušenou šunkou. Pri príprave tohto jedla uprednostníme šalátovú odrodu zemiakov, aby sa po uvarení nerozpadávali.