Farebný šalát s tvarohovými knedličkami

Autor receptu: martinis

Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a Lučiny preliaty osviežujúcim dressingom.

1
porcia
20 minút
príprava

Postup

  1. Dnes som si na raňajky pripravil výdatnú porciu zeleniny s tvarohovými knedličkami a citrusovým dressingom. Krásna pestrosť farieb a výborná chuť byliniek možno odštartujú aj vaše pohodové ránko :))
  2. Do misy si dáme za dve hrste ľubovoľného šalátu. Pridáme polovicu konzervy kukurice bez nálevu a 8 cherry rajčiniek poprekrajovaných na polovice. premiešame a rozložíme na veľký tanier.
  3. V malej miske vymiešame 100 g dobrého bieleho jogurtu s lyžicou citrónovej a pomarančovej šťavy, štipkou soli a trochou čerstvej alebo sušenej bazalky.
  4. Tvarohové knedlíčky, ktoré sú absolútnym triumfom tejto dobroty pripravíme tak, že 180 g balenie hrudkovitého tvarohu zmiešame s asi tretinou škatuľky lučiny (čistej, alebo s vašou obľúbenou príchuťou - zaujímavé by mohli byť aj červené knedličky z paprikovej a trošky mletej papriky alebo chrenové :)) a petržlenovou vňaťou. Z hmoty formujeme dvoma kávovými lyžičkami knedličky, ktoré kladieme na zeleninu.
  5. Celý šalát ešte prelejeme dressingom a je pripravený k naštartovaniu vášho dňa :) Podávajte s úsmevom, zajedajte pečivom ;)