Farebný hovädzí krk (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto receptu na ne zabudne;-)

15 minút
príprava
10+180 minút
na 135 °C

Suroviny

Postup

  1. Volila som úpravu pomalým dusením, vtedy sa chute mäsa a ostatných surovín dokonale prepoja. Na lyžici masti som opražila kocky slaniny, pridala som cibuľu a pražila ďalej
  2. zatiaľ som umyla a osušila odležané mäso
  3. pokrájala som ho priečne cez vlákno na rezy a tie na väčšie kocky
  4. Všetky ostatné suroviny som si prichystala dopredu, aby som ich mohla postupne pridávať. Cícer som mala z načatej konzervy. Môžete použiť samozrejme aj dopredu namočený suchý cícer.
  5. Na opečenú slaninu s cibuľou som hodila plátky cesnaku a o chvíľku aj mrkvu a petržlen. Keď sa poopekali, pridala som kopcovitú lyžicu hustého paradajkového pretlaku a dôkladne premiešala.
  6. Na tento základ som nasypala kocky mäsa a z každej strany som ich popražila. Okorenila som čerstvo mletým korením štyroch farieb.
  7. Nasledovala paprika červenej farby a soľ.
  8. Všetko som podliala jednou naberačkou vývaru. Ak nemáte, dajte kľudne vodu.
  9. Keď sťava začala vrieť, misu som prikryla a vložila do rúry predhriatej na 135 °C. Celkovo som takto mäso dusila 3 celé hodiny. Po prvej hodine som kúsky mäsa poobracala a skontrolovala stav tekutiny. Ak treba, dolejte.
  10. Ja som trocha doliala, čistej vriacej vody. Zase som misu prikryla a dusila ďalšiu hodinu.
  11. Polhodinu pred koncom som pridala cícer, namočený si dajte skôr, aby sa stihol uvariť.
  12. Asi pätnásť minút pred dokončením som ešte ako posledné pridala ružičky brokolice.
  13. Hotové jedlo bolo veľmi voňavé, podávala som ho s cestovinou rigattoni, hodí sa aj čerstvý chlieb, ryža, halušky, varené zemiaky, čokoľvek, na čo máte práve chuť.
  14. Chuťovo výborné a mäso rozplývajúce sa na jazyku, šťava hustejšia od dlhého dusenia. Aj vám želám dobrú chuť:-) Navarila som asi na štyri dni:-D ...žeby som niekoho pozvala na večeru?