Farebný hovädzí krk (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Stavím sa s každým, kto používa Vegetu alebo iné ochucovadlá, že po vyskúšaní tohoto
receptu na ne zabudne;-)
15 minút príprava |
10+180 minút na 135 °C |
Postup
- Volila som úpravu pomalým dusením, vtedy sa chute mäsa a ostatných surovín dokonale prepoja.
Na lyžici masti som opražila kocky slaniny, pridala som cibuľu a pražila ďalej
- zatiaľ som umyla a osušila odležané mäso
- pokrájala som ho priečne cez vlákno na rezy a tie na väčšie kocky
- Všetky ostatné suroviny som si prichystala dopredu, aby som ich mohla postupne pridávať. Cícer som mala z načatej konzervy. Môžete použiť samozrejme aj dopredu namočený suchý cícer.
- Na opečenú slaninu s cibuľou som hodila plátky cesnaku a o chvíľku aj mrkvu a petržlen. Keď sa poopekali, pridala som kopcovitú lyžicu hustého paradajkového pretlaku a dôkladne premiešala.
- Na tento základ som nasypala kocky mäsa a z každej strany som ich popražila. Okorenila som čerstvo mletým korením štyroch farieb.
- Nasledovala paprika červenej farby a soľ.
- Všetko som podliala jednou naberačkou vývaru. Ak nemáte, dajte kľudne vodu.
- Keď sťava začala vrieť, misu som prikryla a vložila do rúry predhriatej na 135 °C. Celkovo som takto mäso dusila 3 celé hodiny. Po prvej hodine som kúsky mäsa poobracala a skontrolovala stav tekutiny. Ak treba, dolejte.
- Ja som trocha doliala, čistej vriacej vody. Zase som misu prikryla a dusila ďalšiu hodinu.
- Polhodinu pred koncom som pridala cícer, namočený si dajte skôr, aby sa stihol uvariť.
- Asi pätnásť minút pred dokončením som ešte ako posledné pridala ružičky brokolice.
- Hotové jedlo bolo veľmi voňavé, podávala som ho s cestovinou rigattoni, hodí sa aj čerstvý chlieb, ryža, halušky, varené zemiaky, čokoľvek, na čo máte práve chuť.
- Chuťovo výborné a mäso rozplývajúce sa na jazyku, šťava hustejšia od dlhého dusenia. Aj vám želám dobrú chuť:-) Navarila som asi na štyri dni:-D ...žeby som niekoho pozvala na večeru?