Fantasticky vláčne kakaovo-anízové osie hniezda fotorecept
Foto: cesminaz
Najlepšie kysnuté kakaové osie hniezda aké som kedy jedla. Ich výnimočná chuť pochádza z
kombinácie kakaa a anízu. Tá kombinácia je jednoducho neskutočne Zobraziť celý popisNajlepšie kysnuté kakaové osie hniezda aké som kedy jedla. Ich výnimočná chuť pochádza z
kombinácie kakaa a anízu. Tá kombinácia je jednoducho neskutočne dobrá🤩
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
porcií
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
200 g |
|
cca 4,5 dl |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
42 g čerstvé |
|
1 bal. (10 g) |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
2 dl |
|
2 dl |
|
4 PL tmavé |
|
2 PL |
|
1 dl |
|
75 ml |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
trocha |
|
Na poliatie po upečení: | |
1 dl |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva premiešame v mise lyžicou. Potom pridáme olej, bielok, jogurt a v 3 dl mlieka napučané droždie. Zvyšných cca 1,5 dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Máme dostať polomäkké cesto, ktoré sa už pomaly začína oddeľovať od misy. Cesto pomocou trochy múky nakoniec krátko vymiesime do tvaru bochníka a necháme 1 hodinu kysnúť.
-
2
Kým cesto kysne, pripravíme všetko potrebné na plnku. Zmiešame oba cukry, kakao a mletý aníz. Ďalej budeme potrebovať aj olej na potretie cesta a pokvapkanie plnky.
-
3
Keď cesto nakyslo, vyklopíme ho na dosku a vyvaľkáme na veľký tenší kruh. Natrieme 1/2 dl oleja a rovnomerne posypeme plnkou.
-
4
Na plnku porozsýpame strúhanku, ktorá zabráni vytečeniu plnky a udrží ju vlastne na svojom mieste, čím zostane krásne vláčna😉🤩 Následne popolievame zvyšnými 25 ml oleja a cesto zľahka skrútime do závinu. Závin nakoniec pokrájame na kúsky hrubé na 2 prsty👍 Mne vyšlo 14 ks.
-
5
Slimáky pokladieme na plech s papierom a ich boky natrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s pár kvapkami mlieka. Koláče dáme ihneď piecť do vopred rozohriatej rúry na 190 °C na 20 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak👍🙂
-
6
Ihneď po vybratí z rúry ešte horúce koláče pozalievame trochou teplého mlieka, v ktorom sme už vopred rozpustili vanilkový cukor. Na každý koláč zo 2-3 PL úplne stačí👍 Takto navlhčené koláče nakoniec necháme vychladnúť👍🙂
-
7
Koláče sú jednoducho fantastické!!! Cesto ľahučké a jemné🙂 Plnka úžasne chutná, aromatická, s čokoládovou chuťou a je krásne šťavnatá.
-
8
Na povrchu koláčov je plnka sem-tam príjemne chrumkavá, čo fantasticky ladí s jemným cestom a vláčnym vnútrom😍👌 Prajem dobrú chuť!
-
9
Ďalšie moje recepty nájdete aj na cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Klobúk dole aj pre fotky pri postupe🙌
Pridávame fotografiu, ktorú nám @danila poslala mailom:
Pekný deň.
Len smelo skús, určite neolutuješ, sú fantastické!! Verím že ked raz skúsiš, tak ich budeš už robiť stále🙂 Po skúške daj vedieť prosím.
Dakujem krásne za tvoju odozvu aj s fotkou😊 Velmi sa teším, že si bola spokojná a že koláče chutili. Pekne pozdravujem!
Milá @kucharka verím, že vám tieto koláče budú chutiť. My ich zbožňujeme 😊 človek je vymazaný od plnky po celých lícach😂
Dakujem krásne za takú milú odozvu🥰 Teším sa, že koláče chutia! To mlieko naozaj spraví svoje, aj nám tieto koláče velmi chutia. Ja zvyknem aj muffiny namáčať do teplého mlieka hneď po upečení a poviem ti, že ich chuť a vláčnosť je fantastická!!! Pekný deň👍
😊 velmi ma teší tvoja odozva a aj to, že susedom chutilo👍 Dakujem za správu a pozdravujem.