Falošná husacia pečienka

gitka194 - fotkagitka194, 8. júna 2012
Falošná husacia pečienka
Foto: gitka194

Spôsob prípravy je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Pochutí si na ňom nejeden mlsný jazýček. :-)

20
porcií
130 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
4 ks čerstvé celé
2 dcl
3 KL
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mixéri vyšľaháme pečienku a postupne pridáme ostatné prísady /vajíčka, smotana, vegeta + tuk - kačací alebo husací príp. bravčový/. Pred tým ako pridáme tuk, necháme si ho roztopiť a následne trochu ochladiť, aby bol tekutý a nie horúci.

  2. 2

    Zmes rozdelíme rovnomerne do dvoch mikroténových sáčkov, ktoré uviažeme volnejšie, lebo zmes pri varení zväčší objem.

  3. 3

    Sáčky so zmesou vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Znížime teplotu na nižší stupeň a pomaly varíme 2 hodiny.

  4. 4

    Hotovú pečienku vyberieme na tanier a podľa chuti môžeme podávať za tepla aj za studena.Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
Ďakujem že si mi ju pripomenula už dávno som ju nerobil. Okrem vegety robím z tých istých surovín. Dobrý nápad s tým varením, určite je šťavnatejšia vyskúšam.
Ja som už tiež robila niečo podobné ale pod názvom falošná kačacia pečeň ale pieklo sa to v rúre ale toto vyzerá oveľa lepšie určite vyskúšam ale by zaujímalo ja by som použila kačaciu masť lebo tej mám pohato husaciu nemám lebo husi nechováme iba kačky.
aj ja to robievam presne ako ty len ju pečiem ale variť som to ešte neskúšala musím skúsiť ide čas paradajok,paprik to bude pochúť už sa teším mňam, mňam dik za receptík
No tak som dnes vyskúšala. Rozdelila som so to ale do 3 vreciek, potrebovala som menšie porcie. Neviem prečo som to ja mala na povrchu nie práve vábnej farby, takej hnedo-zeleno-žlktkavej, nedá sa to ani identifikovať, ale po rozkrojení je pečienka pekná ružová, Chutí úžasne, hostií nebolo treba núkať. Zajtra vyskúšam odkrojíť plátky a opražiť ich na masti ako opekanú husaciu pečeň. Tento tvoj recept bude už aj náš. Ďakujem.
Vyskúšala som opiecť plátky tejto pečienky boli výborné, celkom ako kačacia či husacia pečienka vypečená v masti. Vyskúšaj aj takúto nezdravú verziu.
aj ja som výskúšala a je skvelá, chystám sa na ňu znova.... no mám otázku... myslíte, že by som ju mohla hotovú natlačiť do pohárikov a zavariť?
Neviem prečo vegeta, skôr by tam patrili nejaké bylinky. Ja robím podobne, bez vegety, ale dávam trošku tymianu a čierneho korenia.
Toto aj ja skúsim spraviť, a porovnám varené s pečeným......myslím si, že @gitka194 robila túto paštéčku podľa receptu @babkamt , ak si vyššie pozriete jej link, je to to isté a mám ho aj v KK, len škoda, že nie je písané, podľa koho bola táto dobrôtka zrealizovaná.
už sa teším kedy to vyskúšam v detstve som to jedla často sme to robievali a teraz ja urobím supeeer už mi slinky teču :).
vyzerá suprovo, idem ju veru vyskúúúúúúúúúšať, kuraciu pečienku teda môžem, husacia mastička je asi pekne drahá, ešte som nekúúúpila, husy sme chovali, ale teraz nie súúúúú......:-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Robila som tento Tvoj recept už viackrát.Je ozaj výborný..Aj som ho varila ako ty, ale chutnejší je upečený v srnčom chrbáte. Odporúčam!
Uz dlho na vsetky rodinne oslavy pripravujem tento recept. Pecienku nakrajanu na platky poavam ako predjedlo. Na uvedene mnozstvo pecienok si vopred usmazim tri stredne velke cibule s jednym vatsim strucikom cesnaku. Cibulu smazim pomalicky, za staleho miesania na kacacej, alebo husacej masti. Nedovolim zhnednutie, je uprazena dosklovita. Dam ju vychladnut. Vegetu davam pol na pol s morskou solou. Sol zvyrazni chute. Pridavam biele korenie, 1čl a spetku muskatoveho orisku.
Tak som po čase zavítal sem, aby som pozrel, čo nové a nabral inšpiráciu. Tento recept používam aj ja, len dávam trocha viac masti, potom je pašteka lepšie rozotierateľná na čerstvý chlebík. Robím vždy dvojitú porciu, pečienku najprv zomeliem na mlynčeku na mäso, do misky dám všetky suroviny a premiešam tyčovým mixérom. Zmes naplním do malých 150-200gr zavareninových pohárov. Naložím na plech, podlejem litrom vody a šupnem do rúry vyhriatej na cca 130 stupňom. Strelilizujem 1hod.

Pridaj komentár k receptu: