Foto: tatranka
Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov.Robila ju už moja mamka aj spolu s domácou tlačienkou,hoci sme prasiatko nezabíjali.Do Zobraziť celý popisRecept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov.Robila ju už moja mamka aj spolu s domácou tlačienkou,hoci sme prasiatko nezabíjali.Do dnes to robím tak aj ja,keď máme chuť na domáci výrobok v menšom.Recept je vítaný preto že paštiku máme radi a viem čo tam dám.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
Ingrediencie na paštiku.Ja som zvolila kuraciu pečeň.
-
2
Nakrájame si tenké pásiky udenej slaninky a nimi vystelieme rebrovú formu .
-
3
Vystlaná forma.Kraje formy vytrieme bravčovou masťou.
-
4
Do mixera vložíme pečeň s rozpustenou letnou masťou,pridáme soľ,korenie,vegetu,vajíčka a rozmixujeme.
-
5
Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme mixovať asi minútku.
-
6
Masu nalejeme do rebrovej formy a a dáme zapekať do rúry na 160 - 180 0C.Trvá to asi 40- 45 minút.
-
7
Masy som mala viac,tak som ju naliala aj do silikónovej formy.Po zapečení to boli celkom milé paštiky.
-
8
Upečená a vyklopená paštika
-
9
K výrobkom z domácej kuchyne si pečiem aj chlebík,tak ten bol tiež na rade.Mám ho v mojich receptoch.
-
10
A tu je už chutná večera.
ozaj sa nedaju porovnat s takymi narychlo pomlet ci posekat. Krasa Tatranka.
Je to ozaj pochúťka.
pekný deň Ti prajem