Pečeňová paštéta ( fotorecept)

tatranka - fotkatatranka, 3. marca 2011
Pečeňová paštéta ( fotorecept)
Foto: tatranka

Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov.Robila ju už moja mamka aj spolu s domácou tlačienkou,hoci sme prasiatko nezabíjali.Do Zobraziť celý popisRecept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov.Robila ju už moja mamka aj spolu s domácou tlačienkou,hoci sme prasiatko nezabíjali.Do dnes to robím tak aj ja,keď máme chuť na domáci výrobok v menšom.Recept je vítaný preto že paštiku máme radi a viem čo tam dám.

25
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 160-180 °C

Suroviny

300 g /hydinová,hovädzia/
150 g
100 g
3ks surové
2,5 dcl
1 lyžička
O,5 lyžičky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na paštiku.Ja som zvolila kuraciu pečeň.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si tenké pásiky udenej slaninky a nimi vystelieme rebrovú formu .

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vystlaná forma.Kraje formy vytrieme bravčovou masťou.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do mixera vložíme pečeň s rozpustenou letnou masťou,pridáme soľ,korenie,vegetu,vajíčka a rozmixujeme.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme mixovať asi minútku.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Masu nalejeme do rebrovej formy a a dáme zapekať do rúry na 160 - 180 0C.Trvá to asi 40- 45 minút.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Masy som mala viac,tak som ju naliala aj do silikónovej formy.Po zapečení to boli celkom milé paštiky.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečená a vyklopená paštika

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K výrobkom z domácej kuchyne si pečiem aj chlebík,tak ten bol tiež na rade.Mám ho v mojich receptoch.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu je už chutná večera.

    Pečeňová paštéta ( fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
@tatranka tvoj recept nemá chybu... a ten chleba!!!! krása.... aj u nás sa robievala takáto paštéta len sa kúsok slaninky pomlel spolu s pečeňou.... a vieš že aj u nás sa hovorilo paštika :-) už som to dávno nepočula
frezia68
Dnes som robila bez slaniny a nepečenú....Tvoja je aj krásna :-)))
jarunka
Domacu pasteku som este nerobila. Musim vyskusat. Vyzera to krasne... a ten chlebik tiez musim skusit ak najdem odvahu.
jody
Nadherne, len mi slinky tecu. A aj u nas sa vravi pastika. :D
tatranka
xixixi,paštika,pašteka,paštéta,nech sa jej vraví ako kto chce,len nech je chutná.A táto je veru chutná,jemná.
honestka
s obmenami tymto systemom robievam rada pecienkove ale aj cisto masove pastety.
ozaj sa nedaju porovnat s takymi narychlo pomlet ci posekat. Krasa Tatranka.
babicka2
je to super recept, je to špecialita môjho manžela, u nás to robíme na veľké sviatky na plechu, alebo v sklenenej mise, pretože sa to dá jesť teplé, aj studené a na oblož. misiach to vyzerá fantasticky, každá návšteva je týmto receptom nadšená.
babicka2
ešte sa tu dosť nevyznám, kde by som našla recept na ten tvoj fantasticky vyzerajúci (určite aj dobrý) chlebík?
baboja
Az mi slinky tecu.Vyzera velmi chutne a aj ten chlebik.Urcite vyskusam.Velka vdaka,velmi sa mi ten recept teraz hodi.
babulicka
vdaka za tento recept ,nieco podobne sme robievali ked som bola mala, doteraz nam spominam a tecu mi slinky ..
marianne69
...ja som sa od urciteho razu odnaucila jest vsetky pasteky,ale takuto domacu pastecku, by som si na chlebik veru s chutou natrela...(KK)
tatranka
@marianne69 chápem ťa,preto že my sme presne ten istý prípad.Možno 20 rokov som už nekúpila žiadnu paštetu.
cenculka30
uz je ulozena v kk :), uz sa na to chystam dost dlho tak skusim tento receptik :)
jogal
Už dávno som nejedla dobrú pečeňovku, tak si skúsim urobiť vlastnú. Ale použijem formu na mafinky.
piczur
uložené, vždy som chcela vyskúšať no nejak z toho zišlo, ale toto vyzerá tak nádherne, že veru teraz sa do toho dám, ďakujem, domáce je len domáce, prekvapím svoju mamu
evanaaa
Je to výborné, robila som len raz ale chystám sa z kačacích pečienok, tei sú teraz už dostupnejšie. Oplatilo by sa dať do pohárikov, len neviem ako dlho by sa mali sterilizovať, vy to neviete, poraďte.
cica2
chlebík a paštéta sa krásne vydarili, mňam:)
braxi
evanaaa...najlepšie je sterilizovať v tlakovom hrnci...1 deň 30 min a 2 deň 10 min. , ponorené len do 1/3...určite to bude bez problémov...každý mäsový výrobok by sa mal sterilizovať dva dni po sebe. Mám skúsenosti, lebo som robila mäsko na dovolenky...
mata3636
VYNIKAJÚCA paštéta. dnes som robila, všetkým nám veľmi chutí. ešte keby som k nej mala aj taký krásny domáci chlebík ako je ten tvoj, tatranka, tak to by bolo dokonalé nebíčko v papulke :))
vevei
úžasná:)) Len sa tak po nej zaprášilo
tatranka
@jankulka79 vieš ak robím domácu studeninu,pašteku,alebo klobásky,vždy k tomu robím svoj domáci chlebík.
Je to ozaj pochúťka.
rija
robila som, len som dala husaciu masť, bravčovú som nemala a bolo to výborné... s domácim chlebíkom... mňam
stella1
dnes som ju vyskúšala, je fakt výborná, vďaka za recept
gordonko
@Tatranka ...zajmalo by ma či ju aj konzervuješ a ak ano ako ..no poznačim si aj koment od @braxi a skúsim jej spôsob sterilizácie ... ja som to urobil opačne ako ostatní ...práve som vytiahol z trúby môj 1 chlebík , len ta Tvoja paštika mi knemu chýbá
pekný deň Ti prajem
tatranka
@gordonko , nie nekonzervujem.Je to paštika na rýchly konzum.Držím ju len v chlade.No určite ak by sa dala do malých zaváracích flaštičiek / myslím zmes z mixéra a vysterilizovala,asi by to bolo v poriadku.Nikdy som to tak neurobila.No to by už bola iná chuť.Preto že aj tá slaninka,ktorou je obložená ma svoju úlohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia