Falošná husacia pečienka

babkamt - fotkababkamt, 15. mája 2011

tento recept som robievala,kedˇ sme chovali kurence a už som nevedela ako pripraviť pečienku,aby nebola len na cilbuľke.

Suroviny

40 dkg
4 ks
1 ks
2 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Postup: do mixéra dám vajcia,husaciu masť,vegetu,rozmixujem,potom pridám nakrájanú pečienka,ešte dobre rozmixujem ak nemám kuraciu pečienku,môže byť aj 0,5 kg bravčová pečienka

  2. 2

    rozmixovanú zmes dám do pevného mikroténového sáčka,pevne zviažem a pre istotu toto zviazané vrecko dám ešte do jedného vrecka,ktoré tiež zviažem. dám do hrnca so studenou vodou a kedˇ začne voda vrieť,varím 2 hodiny.

  3. 3

    alebo dám do formy na srncí chrbát.Formu vymastím,vysypem polohrubou múkou a pečiem 15 min. prikryté alobalom a 15 min.odkryté pri 180 stupňoch. Je to výborná pochúťka na chlebík,k tomu rajčinu,papriku

Diskusia k receptu

abdul
Masť husacia . Hm. Pozháňam a vyskúšam. KK.
judit82
toto poznám a milujem !! Ja mám fintu-do menšej zapekacej misy dám papier na pečenie a do toho nalejem zmes, jednak je to rýchlejšie hotové, a jednak je menej roboty s umývaním... ale recept je to perfektný!
evanaaa
Ja som to robila s kačacích pečienok, ale kuracie sú tuším lepšie ( aj s tých) a dala som to do malých pohárov sterilizovať, len som ešte nechutnala, bojím sa, aby mi to po otvorení nevystrelilo (!), haha.
babkamt
je vidieť,že aj staré recepty sa dajú inovovať,mladí ľudia majú málo času,sú vyťažení a preto si to snažia uľahčiť,super
betka11
super receptík len u nás nepoužitelný,nemôžme nič mliečne,ale keď príde návšteva tak rada urobím na pohostenie
hubata
A kto pojedol husaciu pečienku keď zostala husacia masť už len na falošnú husaciu pečienku ..... žeby kuchárka he ???
Ukladám, zíde sa aby sme nemuseli hentie oné - kupované pašteky jesť.
fiby
Výborné jedlá uvádzate. Moja kuchárska kniha je zaplnená skoro všetkým čo uvediete. Díky.
babkamt
fiby,ďakujem za milý komentár.Teší ma,že sa ti moje recepty páčia.
modrykamen
Vrelo odporúčam,skutočná pochúťka, dokonca hostia s menej vyvinutými chuťovými buňkami nerozoznajú od pravej. Teplá sa dá papať so zemiakmi (ryžou) a nejakým zeleninovým šalátom, alebo dusenou kapustou
babkamt
modrykamen ,áno,je dobrá na studeno i teplá. S kupovanými sa nedá porovnávať. Dávnejšie som ju nerobila.Mám doma pečienky aj masť. Takže mi v tom nič nebráni.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@evanaaa , prosím Ťa koľko si tie poháre sterilizovala?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@evanaaa ,
prosím Ťa, koľko si sterilizovala tú pašteku v pohároch? Chcela by som vyskúšať.
babkamt
@esi , My sme robievali do plechoviek pri zabíjačke . Teraz už prasiatka nechováme . Podľa mňa by si ju mala sterilizovať na 80 ° C 2 - 3 hod. , aby bola trváca. Posielam ti link na porovnanie . Prepáč , že ti tak neskoro odpovedám ,  blog.darkbyte.sk/?p=877768...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nevydržala som, pašteku som dala do malých pohárikov a sterilizovala 1,5 hod. Boli dobré a takto to praktizujem.
tweety12
@babkamt nehnevaj sa ale v surovinach mas slahacku ale v postupe som ju nenasla tak som nevedela.Ja som este taketo nic nerobila ale po prestudovani inych receptov z varechy som na to prisla :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia