Kôprová polievka
Fajnová kôprová polievka v zdravšom prevedení
Autor receptu: siuuu
Chuťovo lahodná kôprová polievočka bez zahustenia múkou aj bez mliečnych produktov.* Jeden z tých receptov, pri ktorých príprave presne neviem, aký bude výsledný produkt, pretože varím tak nejako intuitívne - potrebovala som minúť špargľu a stonkový zeler, z tohto varenia nakoniec vznikla táto chutná kôprová polievka.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vývar zohrejeme. Stonkový zeler umyjeme, spodnú časť odkrojíme a pokrájame na malé kúsky. Špargľu umyjeme, spodnú drevnatú časť a hlavičky odkrojíme, zvyšok pokrájame na drobné kúsky. Šalotku očistíme a pokrájame na jemno. Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
- Do hrnca dáme rozpustiť maslo, pridáme pokrájanú šalotku, stonkový zeler a špargľu, premiešame a na slabom ohni prikryté dusíme 10 minút (zelenina nesmie zhnednúť).
- Po desiatich minútach pridáme pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom, premiešame a necháme variť cca 15-20 minút - zelenina aj zemiaky musia byť mäkké.
- Polievku rozmixujeme a prepasírujeme. Ochutíme soľou, korením, octom a pridáme posekaný kôpor. Premiešame, necháme minútku prebublať a podávame teplé. Ja som podávala s plátkom nasucho opečenej sušenej šunky, vareným vajíčkom a uvarenými špargľovými hlavičkami. Dobrú chuť.