Čokoládová bábovka
Extra čokoládová bábovka s mandarínkami
Autor receptu: csicsi
15 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup- Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridáme vajíčka, rum, kyslú smotanu a potom pridáme sypkú zmes.
- Cesto vypracujeme do hladka. Na koniec primiešame mandarínky, pár kusov necháme na zdobenie.
- Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
- Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C cca 50 minút.
- Po upečení bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme. Spravíme polevu z horkej čokolády a oleja. Polevu nalejeme na vychladnutú bábovku a dozdobíme s mandarínkami s pistáciami.
|