Expresná gulášovka

Autor receptu: fi0na

keď vás prepadne neprekonateľná chuť na guláš

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu pokrájanú na stredne veľké kúsky opražíme na roztopenej masti vo väčšom hrnci. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a pliecko na kocky. Keď sa mäsko zatiahne pridáme k nemu bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, papriku, rascu a soľ, všetko podľa vašej chuti, koľko čoho máte vy radi. Minútku popražíme, pridáme polku zemiakov nakrájaných na malé kúsočky, aby sa rozpadli a polievku zahustili. Zalejeme vodou a varíme pokým je mäsko mäkké. Cca 20 minút.
  2. Následne pridáme do hrnca lečo, zvyšné zemiaky nakrájané na väčšie kúsky, mrkvu na kolieska a šampiňóny na plátky. Zeleninu nemusíte dávať, ale mne ostala v chladničke, tak som ju tam šupla. Varíme 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme polievku ešte podľa chuti a pridáme chilly a majoránku.