Hovädzí steak

Entrecôte s omáčkou zo zeleného korenia

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Omáčka: Do menšieho hrnca nasypeme mleté korenie a na miernom ohni ho asi 1 minútu ohrievame, kým necítime jeho vôňu. Pridáme maslo a nadrvené zelené korenie. Po rozpustení masla prilejeme koňak, necháme prejsť varom, prilejeme vývar alebo demi glace, necháme prevrieť a pridáme mascarpone. Dôkladne rozmiešame metličkou, necháme prevrieť a podľa potreby osolíme a zahustíme Solamylom rozpusteným vo vode.
  2. Kukuricu rozrežeme na polovicu, osolíme, potrieme maslom a dáme na gril.
  3. Mäso nakrájame na 5–6 steakov, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a osolíme hrubozrnnou morskou soľou, ktorú trochu vmasírujeme do mäsa. Mäso ukladáme na rozpálený gril a grilujeme z každej strany 3 minúty podľa toho, ako prepečený steak chceme.
  4. Šalát: V miske zľahka zmiešame rukolu s nakrájanými cherry paradajkami, prelejeme olivovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a hneď podávame so steakom a s kukuricou. Steak prelejeme omáčkou a na grile môžeme opiecť ciabattu alebo bagetu.