Orechový zákusok
Orechový zákusok

Eda zákusok fotorecept

jack - fotkajack, 24. novembra 2018
Eda zákusok (fotorecept)
Foto: jack

Našla som ho na nete. Zapáčil sa mi a tak som ho dnes vyskúšala. Keď chcete, vyskúšajte ho aj vy :-) Oplatí sa.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Svetlé cesto:
4 ks
200 g
250 g
1/2 bal.
1 dcl vlažná
1 dcl
Tmavé cesto:
5 ks
150 g (Hera)
250 g
2 PL
150 g mleté
 na potretie
Čokoládová poleva:
200 ml (33 %)
200 g




Postup

  1. 1

    Svetlé cesto: Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do penista. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

    Eda zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.

    Eda zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na väčší plech dáme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme a dáme piecť na 150 °C asi na 15-20 minút.

    Eda zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spolovice upečené cesto vyberieme, natrieme lekvárom a tmavým cestom. Dáme dopiecť.

    Eda zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tmavé cesto: Znova si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s maslom, práškovým cukrom a kakaom. Potom pridáme mleté orechy a sneh z bielkov. Dobre premiešme.

    Eda zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poleva: Smotanu si nahrejeme a pridáme čokoládu. Keď začne vrieť, hneď vypneme. Trochu ju necháme vychladiť a polejeme koláč. Dáme stuhnúť.

    Eda zákusok (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept. Ráda bych ochutnala, musí být výborný. Už mám hlavu děravou, recept se mi zdá být známý, jen ten Eda mi nenaskakuje... Jsi šikulka, krásně ti vyšel, stejnoměrně.
jack
@Haji (24.11.2018 17:55)

Ďakujem Haji.Tak po dlhšom čase sa už patrilo aj niečo pridať :-) Pekný večer ti ešte prajem.Aj keď upršaný.
haji
@Jack (24.11.2018 18:25)
No prostě jsi šikulka. Tobě i celé rodině také přeji hezký večer a Požehnanú nedělu! U nás neprší, ale je zaděláno nejen na déšť.
staja
Krásny zákusok, výborné suroviny, pekná lesklá poleva a lákavé foto. Krájané podľa pravítka?
Niekedy vyskúšam, zatiaľ ukladám.
1x jack
jack
@Staja (25.11.2018 09:50)

Ďakujem pekne Staja.Teším sa,že sa ti koláčik páči.No a dnes je ešte lepší.Všetky chute sa pekne prepojili.Nie nie je to krájané podľa pravítka:-) Len som sa trošku posnažila:-)))Dobre sa krája.Podľa prvého krajca,išli už aj tie ostatné.Peknú nedeľu.
monty469
Kolacik vyzera velmi lakavo. Orechove mozem vzdy. U nas sa nepecie az na vianoce. Chudneme ;-)))
2x jack a haji
jack
@Monty469 (25.11.2018 16:24)

Ja som tiež piekla po dlhšej dobe.A teraz budem až na Vianoce:) Ďakujem.
45678
@Jack super koláčik, mal veľký úspech ,čoby dnešný dezert, zostatok putoval v krabičke so spokojnými konzumentmi spolu s novým receptom,za ktorý Ti ďakujem.:-)
1x jack
jack
@45678 (26.11.2018 19:32)

Waaaaau tak to som veľmi rada,že ste koláčik vyskúšali a že chutilo vám aj vašim "konzumentom" :) .Ďakujem ešte raz za odskúšanie a príjemný komentár.Teším sa.
1x 45678
rubyrom
tento zákusek se mi moc líbí, děkuji. že ses podělila o recept. Ukládám a vyzkouším.
1x jack
jack
@Rubyrom (28.11.2018 16:43)

Ďakujem pekne.Aj ja sledujem a ukladám tvoje recepty.Pomaly všetky prídu na rad ;)
irenap
Koláčik som piekla, je výborný a chutil všetkým aj vnúčikovi, len som nestihla naň dať polevu, s tou by bol ešte lepší
pivonka
Už na oko je tento tvoj koláčik lákavý a podľa surovín musí byť aj dobrý. V tmavom ceste orechy nahrádzajú múku. Ale sa spýtam: Keď sa vyberie piškót z rúry napoly upečený, nespľasne? Na každý pád ukladám.
jack
@Pivonka (7.12.2018 17:28)

Prepáč milá Pivonka,že ti odpisujem až teraz.Noo aj ja som sa presne toho bála,ale to svetlé cesto to prežilo bez ujmy:) Takže nemáš sa čoho báť.Tak nech sa darí.
jack
@Irenap (3.12.2018 12:35)

Tak to si ma potešila,že si vyskúšala.No a možno nabudúce stihneš dať aj polevu;-) Ja sa ho chystám robiť zase na sviatky,namiesto Žerbo rezy budú Eda rezy;)
sobon
Veľmi dobrý koláčik, robievam ho...ale ty ho máš krásne nakrájané...veľmi pekne sa ti vydaril
martamm
Myslis, ze mozem na polevu pouzit aj bielu cokoladu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia