Orechový zákusok
Eda zákusok (fotorecept)
Autor receptu: jack
Našla som ho na nete. Zapáčil sa
mi a tak som ho dnes
vyskúšala. Keď chcete, vyskúšajte
ho aj vy :-) Oplatí sa.
30 minút príprava |
15-20 minút na 150 °C |
Postup
- Svetlé cesto: Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do penista. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.
- Na väčší plech dáme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme a dáme piecť na 150 °C asi na 15-20 minút.
- Spolovice upečené cesto vyberieme, natrieme lekvárom a tmavým cestom. Dáme dopiecť.
- Tmavé cesto: Znova si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s maslom, práškovým cukrom a kakaom. Potom pridáme mleté orechy a sneh z bielkov. Dobre premiešme.
- Poleva: Smotanu si nahrejeme a pridáme čokoládu. Keď začne vrieť, hneď vypneme. Trochu ju necháme vychladiť a polejeme koláč. Dáme stuhnúť.