Orechový zákusok

Eda zákusok (fotorecept)

Autor receptu: jack

Našla som ho na nete. Zapáčil sa mi a tak som ho dnes vyskúšala. Keď chcete, vyskúšajte ho aj vy :-) Oplatí sa.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Svetlé cesto: Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do penista. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.
  3. Na väčší plech dáme papier na pečenie. Cesto naň vylejeme a dáme piecť na 150 °C asi na 15-20 minút.
  4. Spolovice upečené cesto vyberieme, natrieme lekvárom a tmavým cestom. Dáme dopiecť.
  5. Tmavé cesto: Znova si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s maslom, práškovým cukrom a kakaom. Potom pridáme mleté orechy a sneh z bielkov. Dobre premiešme.
  6. Poleva: Smotanu si nahrejeme a pridáme čokoládu. Keď začne vrieť, hneď vypneme. Trochu ju necháme vychladiť a polejeme koláč. Dáme stuhnúť.