Snehová torta

Dvojposchodová Pavlovovej torta

Autor receptu: sarah123a123

Vynikajúca, spravila som ju na prvýkrát.

10
porcií
40 minút
príprava
40 (+ 40 min sušenie minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh šľaháme, kým sa cukor úplne rozpustí, trvalo mi to celkom dlho.
  2. Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.
  3. Na papier na pečenie si nakreslíme dva kruhy, tak, aby bola medzi nimi dostatočná vzdialenosť. (Ak máte 2 rovnaké okrúhle plechy môžete použiť tie)
  4. Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť dva korpusy naraz, každý na samostatnom plechu.
  5. Podľa predkreslených kruhov  lyžicou rozotrieme sneh (poprípade na dve plechy). Treba rátať s tým, že korpus "narastie" aj do šírky.
  6. Rúru predhrejeme na 200 °C, vložíme snehové korpusy do rúry  a teplotu stiahneme na 150 °C a pečieme cca 40 minút. Potom rúru vypneme a neotvárame, korpusy necháme v rúre dosušiť ešte cca 40 minút. Teplotu prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou.
  7. Korpusy sú krehké, preto ich prekladáme opatrne. Potom ich môžeme začať plniť.
  8. Mascarpone so smotanou, 2 PL práškového cukru a 1 PL bourbon vanilky (ja používam vo forme pasty) zmiešame ručným mixérom do pevného krému.
  9. Následne začneme plniť prvou polovicou krému prvý plat torty, na ktorý naukladáme nakrájané ľubovoľné, ideálne čerstvé ovocie, prikryjeme druhým plátom a postup opakujeme. Na vrch ozdobne naukladáme zvyšné ovocie.
  10. Konzumujeme maximálne do druhého dňa, nakoľko Pavlovka zvykne púšťať cukor z plátov.