Snehová torta
Snehová torta

Pavlovovej torta so sezónnym ovocím

Dominika Onofrejová
cukrárka, 5. augusta 2024
Pavlovovej torta so sezónnym ovocím
Foto: Archív D. Onofrejovej

Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc.

8
porcií
20 (+ sušenie) minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

150 g (4-6 ks)
štipka
220 g
1 PL
1 ČL
200 g (40 %)
200 g
 sezónne




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme rúru na 150 °C. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, zhruba v polovici šľahania pridáme cukor. Aby sa lepšie rozpustil a zjednotil s bielkami, skúste cukor na chvíľku vložiť do horúcej rúry. Keď už je sneh tuhý a lesklý, prisypeme doň 1 PL škrobu a 1 ČL vínneho octu a ešte chvíľku spolu prešľaháme.

  2. 2

    Sneh silikónovou stierkou nanesieme na papier na pečenie na plechu, vytvarujeme ho do kruhu s priemerom približne 20 cm. Pokojne takýchto plátov môžete spraviť viac (2–3) alebo ostaňte pri jednom, ktorý bude akurát vysoký a veľký pre asi 8 hostí.

  3. 3

    Plech s takto pripraveným snehovým cestom vložíme do vyhriatej rúry a hneď stiahneme teplotu na 100 °C. Nastavíme časovač na 1,5 hodiny. Keď sa snehový korpus dopečie, rúru vypneme, za žiadnych okolností neotvárame a korpus v nej necháme cez noc.

  4. 4

    Na druhý deň plech vyberieme a pavlovku dokončíme. Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s mascarpone a jemne stierkou nanesieme na upečený korpus. Pokvapkáme šťavou z ovocia a naozaj bohato posypeme ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia