Pavlovovej torta so sezónnym ovocím
cukrárka, 5. augusta 2024
Foto: Archív D. Onofrejovej
Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Rozohrejeme rúru na 150 °C. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, zhruba v polovici šľahania pridáme cukor. Aby sa lepšie rozpustil a zjednotil s bielkami, skúste cukor na chvíľku vložiť do horúcej rúry. Keď už je sneh tuhý a lesklý, prisypeme doň 1 PL škrobu a 1 ČL vínneho octu a ešte chvíľku spolu prešľaháme.
- 2
Sneh silikónovou stierkou nanesieme na papier na pečenie na plechu, vytvarujeme ho do kruhu s priemerom približne 20 cm. Pokojne takýchto plátov môžete spraviť viac (2–3) alebo ostaňte pri jednom, ktorý bude akurát vysoký a veľký pre asi 8 hostí.
- 3
Plech s takto pripraveným snehovým cestom vložíme do vyhriatej rúry a hneď stiahneme teplotu na 100 °C. Nastavíme časovač na 1,5 hodiny. Keď sa snehový korpus dopečie, rúru vypneme, za žiadnych okolností neotvárame a korpus v nej necháme cez noc.
- 4
Na druhý deň plech vyberieme a pavlovku dokončíme. Dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie spolu s mascarpone a jemne stierkou nanesieme na upečený korpus. Pokvapkáme šťavou z ovocia a naozaj bohato posypeme ovocím.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu