« Naspäť na tento recept

Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Umytú sliepku rozkrojíme na dve polovičky a dáme variť do vriacej vody spolu s koreňovou zeleninou, so soľou, s korením a bobkovým listom. Po 40 minútach jednu polovičku sliepky vytiahneme von, necháme trochu vychladnúť a našpikujeme slaninou. Preložíme na pekáč a pečieme 40 minút pri 165 °C.

Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, zaprášime mletou paprikou a pridáme k vývaru.

Hotovú sliepku vyberieme a omáčku prepasírujeme a zjemníme kyslou smotanou. Pečenú a uvarenú sliepku podávame s omáčkou a ryžou alebo haluškami.

Suroviny




4
porcie
60
minút
príprava
40
minút
na 165 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist