Kysnuté robím často a preto ďalší recept ktorý u nás má svoje miesto.
Suroviny
| 600 g |
|
| 4 PL alebo maslo |
|
| 5 PL |
|
| 2 ks |
|
| 300 ml |
|
| 25-30 g |
|
| z 1 citrona |
|
| štipka |
|
| 125 g |
|
| Pnka : | |
|
|
|
| na druhú náplň: | |
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| na mrveničku |
|
| 1 hrsť |
|
Postup
-
1
Droždie dám do teplého mlieka spolu s cukrom nechám trochu rozpustiť a hneď primiešam múku,štipku soli,vajcia,citrónovú kôru,4 PL rozpustenú Heru alebo maslo a vypracujem cesto. Nechám vykysnúť,rozvaľkám potriem rozpusteným maslom/125g/ a zložím na troje.Znovu nechám nakysnúť a znova preložím na troje.
-
2
Cesto si rozdelím a 1/3 si odložím. 2/3 cesta vyvaľkám,pokrájam na trojuholníky a plním džemom.
-
3
Stočím do tvaru rožka a dám na plech, upečiem vo vyhriatej rúre do ružova.Upečené posypem práškovým cukrom.
-
4
Očistím a pokrájam si jablká, černice nechám odkvapkať. Z druhej tretiny cesta si vyvaľkám plát na veľkosť plechu.Plát posypem strúhaným kokosom.
-
5
Posypem nakrájanými jablkami a pomedzi porozhadzujem černice. Na vrch si urobím mrveničku z masla,hnedého cukru a hrubej múky.
-
6
Upečiem vo vyhriatej rúre a ešte teplé pokrájam.
-
7
Piekla som viacero druhov ale fotky sa veľmi nevydarili.
-
8
Kto vie prečo,ale vždy sa rýchlo minú :-)









Diskusia k receptu