Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke
Autor receptu: mariamka
Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso, hrubostenné papriky a niečo k tomu, tak vznikol tento jednoduchý recept. Viem, že to nie je tá pravá voňavá domáca paprika, môžete si na ňu počkať, alebo to vyskúšať hneď.
10 porcií |
30 minút na 180-200 °C |
Postup
- Ovsené vločky zalejeme teplou vodou a necháme asi polhodinu nasiaknuť, zlejeme.
- Mäska stačí kúsok.
- Pridáme k nemu vyžmýkané vločky a všetky ostatné suroviny (okrem mozarelly)pokrájané nadrobno. Vypracujeme, až sa začne "lepiť".
- Naplníme prepolené očistené papriky. Mne vyšlo 10 naplnených lodičiek.
- Na omáčku speníme na oleji nakrájaný cesnak, pridáme lúpané paradajky /v mojom prípade pasírované/, ochutíme koreninami /môžete podľa vašej chuti/, privedieme do varu. Ak treba, zrieďte vodou, nie však veľmi, mäso aj paprika ešte pustí šťavu.
- Vložíme papriky, pokladieme plátkami masla, prikryjeme a pečieme-dusíme asi polhodinu na 180-200 °C.
- Keď je mäso udusené, odkryjeme, na každú papriku dáme plátok mozarelly a ešte odokryté zapečieme, kým sa syr roztečie. Do hotovej omáčky som natrhala čerstvú bazalku.
- Chutí samostatne, alebo s hocijakou prílohou (ryža, zemiaky, cestovina) a možno najlepšie len s čerstvým voňavým chlebíkom. U nás bola cestovina, dá sa povedať také jedlo 3v1 :)