Dusené plnené paprikové polovičky v omáčke

Autor receptu: mariamka

Vlani v sezóne som nejako nestihla robiť plnenú papriku. V nedeľu som mala čerstvé mleté mäso, hrubostenné papriky a niečo k tomu, tak vznikol tento jednoduchý recept. Viem, že to nie je tá pravá voňavá domáca paprika, môžete si na ňu počkať, alebo to vyskúšať hneď.

10
porcií
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky zalejeme teplou vodou a necháme asi polhodinu nasiaknuť, zlejeme.
  2. Mäska stačí kúsok.
  3. Pridáme k nemu vyžmýkané vločky a všetky ostatné suroviny (okrem mozarelly)pokrájané nadrobno. Vypracujeme, až sa začne "lepiť".
  4. Naplníme prepolené očistené papriky. Mne vyšlo 10 naplnených lodičiek.
  5. Na omáčku speníme na oleji nakrájaný cesnak, pridáme lúpané paradajky /v mojom prípade pasírované/, ochutíme koreninami /môžete podľa vašej chuti/, privedieme do varu. Ak treba, zrieďte vodou, nie však veľmi, mäso aj paprika ešte pustí šťavu.
  6. Vložíme papriky, pokladieme plátkami masla, prikryjeme a pečieme-dusíme asi polhodinu na 180-200 °C.
  7. Keď je mäso udusené, odkryjeme, na každú papriku dáme plátok mozarelly a ešte odokryté zapečieme, kým sa syr roztečie. Do hotovej omáčky som natrhala čerstvú bazalku.
  8. Chutí samostatne, alebo s hocijakou prílohou (ryža, zemiaky, cestovina) a možno najlepšie len s čerstvým voňavým chlebíkom. U nás bola cestovina, dá sa povedať také jedlo 3v1 :)