Dusené hovädzie na zimu (Jamie Oliver)
Autor receptu: marcelc
6-7 porcií |
15 minút príprava |
180 minút na 160 °C |
Postup- Predhrejeme rúru na 160ºC. V okrúhlom pekáči opražíme na oleji a masle nakrájanú cibuľku a šalviové lístky cca 4 min. Pridáme mäso poprášené múkou a krátko popražíme.
- Do mäaska pridáme nasekanú zeleninu a paradajkový pretlak, podlejeme vývarom a vínom a premiešame. Poriadne opopríme a osolíme, privedieme do varu a šupneme to do predhriatej rúry. Pečieme približne 3 hodiny alebo kým je mäsko mäkké (záleží aké je čerstvé).
- Keď je to hotové mäso posypeme zmesou postrúhanej citrónovej kôry, nadrobno nasekaného cesnaku a tymiánu. Podávame s čerstvým chlebom a pohárom červeného vínka.
|