Dusené hovädzie na zimu (Jamie Oliver)

Autor receptu: marcelc

6-7
porcií
15 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 160ºC. V okrúhlom pekáči opražíme na oleji a masle nakrájanú cibuľku a šalviové lístky cca 4 min. Pridáme mäso poprášené múkou a krátko popražíme.
  2. Do mäaska pridáme nasekanú zeleninu a paradajkový pretlak, podlejeme vývarom a vínom a premiešame. Poriadne opopríme a osolíme, privedieme do varu a šupneme to do predhriatej rúry. Pečieme približne 3 hodiny alebo kým je mäsko mäkké (záleží aké je čerstvé).
  3. Keď je to hotové mäso posypeme zmesou postrúhanej citrónovej kôry, nadrobno nasekaného cesnaku a tymiánu. Podávame s čerstvým chlebom a pohárom červeného vínka.