Dusená zelenina s tofu a ryžou

Autor receptu: uzaska

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tofu si vopred nakrájame, vytlačíme z neho zbytočnú tekutinu a naložíme ho do slanej vody (na 3dcl vody dávam asi lyžicu soli), stačí aj na pár hodín, ale najlepšie na noc.
  2. Uvaríme si ryžu, pomer ryže a vody je 1:2, varíme približne 10 minút pod pokrievkou na strednom až nižšom plameni.
  3. Šampiňóny, papriku, pór a cuketu nakrájame, mrkvu postrúhame. Popražíme na oleji, posolíme, okoreníme, pridáme vodu a dusíme cca 10 minút.
  4. Ku koncu pridáme lyžičku sójovky a lyžičku škrobu zamiešaného v troške vody.
  5. Z ďalšej lyžičky škrobu, chilli a 3 lyžíc vody si spravíme "omáčku", ktorú natrieme na tofu. Vďaka škrobu nám pri smažení vznikne "kôrka".
  6. Plátky tofu opekáme pár minút z každej strany na lyžici oleja, kým nechytia zlatú farbu.