Dusená portulaka

Dusená portulaka (Semizotu yemeği)

Autor receptu: ellie17

Toto jedlo je klasika tureckých domácností.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju zosklovatieť na olivovom oleji v hlbšej panvici alebo hrnci.
  2. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a dusíme ich, kým sa nerozvaria a nevytvoria jemnú omáčku.
  3. Prisypeme ryžu, premiešame a necháme ju krátko opiecť, aby nasiakla chuťou paradajok.
  4. Následne pridáme umytú a nakrájanú portulaku. Premiešame, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme krupicový cukor, ktorý zjemní kyslosť a zvýrazní prirodzenú chuť zeleniny.
  5. Prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 15–20 minút, kým ryža aj portulaka nezmäknú.
  6. Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a necháme pár minút odpočívať.
  7. Podávame teplé alebo izbovej teploty, s bielym chlebom alebo pilafom.