Dusená portulaka
Dusená portulaka (Semizotu yemeği)
Autor receptu: ellie17
Toto jedlo je klasika tureckých domácností.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju zosklovatieť na olivovom oleji v hlbšej panvici alebo hrnci.
- Pridáme na kocky nakrájané paradajky a dusíme ich, kým sa nerozvaria a nevytvoria jemnú omáčku.
- Prisypeme ryžu, premiešame a necháme ju krátko opiecť, aby nasiakla chuťou paradajok.
- Následne pridáme umytú a nakrájanú portulaku. Premiešame, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a pridáme krupicový cukor, ktorý zjemní kyslosť a zvýrazní prirodzenú chuť zeleniny.
- Prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 15–20 minút, kým ryža aj portulaka nezmäknú.
- Odstavíme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu a necháme pár minút odpočívať.
- Podávame teplé alebo izbovej teploty, s bielym chlebom alebo pilafom.